Než se dům rodiny paní Harvanové celý rozsvítil, tvořily se před ním čím dál větší skupiny lidí. Především děti se nemohly dočkat, až výzdoba bude hrát barvami. To pak všichni přivítali jásotem a potleskem.

Nataša Harvanová se ze zájmu lidí těší. "Lidé se mají mít rádi, tak se tady jednou za rok sejdeme. To je můj den. Mám strašně ráda Vánoce, mám to po své mamince," řekla Deníku Nataša Harvanová, když pak před dům přišla společně se svou rodinou přihlížející přivítat a dětem rozdat sladkosti. Dospělí si mohli dát bramborák nebo svařené víno, které pro ně rodina připravila.

Letošní největší vánoční strom v Děčíně přivezli z Labské Stráně.
FOTO, VIDEO: V Děčíně i Rumburku již mají vánoční strom

Ozdobený je každý kousek pozemku paní Harvanové. Vánočně tak září plot, střecha domu, psí bouda i každá větvička na stromech. Na zahradě domu svítí i různé postavičky jako sněhuláci, sobi nebo třeba Santa Claus na lyžích.

"Výzdobu připravuji měsíc úplně sama. Máme nové sněhuláky a vločky. Ale už s nakupováním další výzdoby končím," usmívala se paní Harvanová.

Rozsvěcení vánočně vyzdobeného domu se zahradou už více než deset let láká nejen sousedy, ale například i lidi z Děčína nebo děti z dětského domova v České Kamenici.

Dům bude zářit každý večer do konce ledna. Nachází se v Tkalcovské ulici v Benešově nad Ploučnicí směrem na Heřmanov.

Vánoční strom v Děčíně.
Vánoční stromy rozzáří města. Doprovodí je andělé i trubači