Přesto po něm lidé stále chodí a zákazovou značku ignorují. Často tak skáčou přímo před projíždějící auta. V srpnu tu dokonce auto srazilo dvaadevadesátiletou ženu, která později v nemocnici svým zraněním podlehla.

Na rizikové místo jsme se proto vydali podívat. Na opravě kanalizace i rekonstrukci prostranství panuje v pátek dopoledne čilý stavební ruch. Co chvíli zajede bagr sypající písek do výkopu do přechodu. Ani to ale neodradí lidi, aby se na dočasně zrušený přechod vydali. Stejně jako je neodradí velká značka upozorňující na zákaz vstupu chodců.

„Je neuvěřitelné, co tady lidi předvádějí. Klidně vběhnou až pod auto. Dokonce tu před časem auto srazilo starou paní, která pak umřela," popisuje prodavačka jednoho z krámků přímo u přechodu. Má tak velmi dobrý výhled na dění na dočasně zrušeném přechodě.

„Paní stála za značkou, nebyla vidět. Na zastávce stál autobus, auto ho objíždělo a řidič nemohl paní vidět," popisuje prodavačka. „Nebo jsem viděla, jak chodec vběhl před autobus a ještě sprostě vynadal řidiči," dodává.

Hazardní chování chodců jsme v pátek dopoledne viděli na vlastní oči. Stačilo být na místě patnáct minut – a děly se věci. Jedna z chodkyň se vydala přes neexistující přechod bez ohledu na to, že se k ní blížilo auto. To zastavilo na poslední chvíli jen těsně u ženy. Žena raději rychle pokračovala dál; vzápětí ale téměř zmateně vběhla pod pracující bagr na druhé straně ulice. Právě tady vede přes výkop úzká lávka, na kterou přecházející míří. A je jim jedno, že se tu pracuje a mohou přijít 
k úrazu.

Přes silnici se navíc klidně vydávají i starší lidé chodící 
o holi nebo dokonce maminky s kočárky. Řada řidičů jim sice dává přednost, protože přechod tu zůstal namalovaný na ulici, na to by ale lidé spoléhat příliš neměli.

O problémovém místě děčínský magistrát ví. Již při zahájení rekonstrukce upozorňoval na zákaz vstupu pro chodce nejen na přechod, ale také do silnice. Řada lidí totiž chodí po silnici podél plotu 
u stavby. I oni riskují nejméně zdraví.

„Podobné situace řešíme většinou domluvou, ale případně můžeme udělit až dvoutisícovou pokutu," říkají městští strážníci, kteří se v pátek dopoledne na krizové místo přijeli podívat. Ani jejich přítomnost ale řadu chodců neodradila od riskování, při pohledu na strážníky se během deseti minut otočil pouze jediný chodec.

Jeden z důvodů, proč lidé na dočasně zrušeném přechodu riskují zdraví, je délka náhradní obchůzkové trasy. Další možností, kde přejít silnici, je totiž přechod u okresního soudu, případně druhý přechod na Tyršově ulici. K tomu se ale dostanou obchůzkou za supermarketem 
a ulicí Karla Čapka. Musí si tak poměrně dost zajít, což je zejména pro starší lidi namáhavé.

„Já bydlím tady v paneláku a jdu jen přes ulici do drogerie," snažil se vymluvit strážníkům jeden z přistižených hříšníků.

V Děčíně zmizí patnáct přechodů

Zatímco přechod na Tyršově ulici bude po rekonstrukci lokality obnoven, v příštích týdnech ubudou v Děčíně další přechody. Po dohodě s dopravním inspektorátem se rozhodl děčínský magistrát zrušit patnáct přechodů.

„Šetření ukázalo, že některé přechody nejsou vhodně umístěny a ve většině případů nejsou chodci prakticky využívány. Jedná se o přechod 
v ulici Slovanská, na Husově náměstí, v Plzeňské ulici, v ulici Dobrovského, Bílinská, U Tvrze, Provaznická, Ve Vilách a v ulici Ploučnická," vypočítala mluvčí děčínského magistrátu Markéta Lakomá.

Jedním z důvodů plošného rušení přechodů prakticky 
v celé České republice je několik let platná nová norma pro přechody. Ta kromě jiného určuje, že pokud je přechod delší než sedm metrů, musí mít ostrůvek. To je případ třeba přechodu na Husově náměstí v Podmoklech, který má na délku několik desítek metrů. Kromě toho musí být přechody nově osvětlené bílým světlem.

Města postupně přechody rekonstruují, někdy i s přispěním některých nadací. Přestavba jednoho přechodu totiž může vyjít na více než jeden milion korun.