Na sedmitisícovém pozemku tak v současné době panuje čilý stavební ruch. Kromě dělníků zde pracuje na úpravách pozemku i technika. Roste zde dům připomínající svým stylem domy obvyklé v tomto regionu. Dům se sedlovou střechou bude z poloviny dřevěný, z poloviny zděný. Přesně tak jako je tomu u řady starých chalup v Doubici a v okolních obcích.

Pouze rozměry se okolí vymyká. Oproti okolním chalupám je totiž nový dům Karla Gotta výrazně větší.

Přírodní materiály využívají stavebníci také na dalších stavbách na pozemku. Kromě domu zde jsou již vidět i dva dřevěné přístřešky, pravděpodobně krytá stání pro auta.

Že Karel Gott staví nový dům, kde chce odpočívat a nabírat sílu po těžké nemoci, právě v Doubici, se mezi jeho fanoušky rychle rozkřiklo. Řada se jich už proto do Doubice vypravila na výlet, aby se na místo podívala.

Místní lidé, kteří měli ze stavby obavy hned zpočátku, moc nadšeni nejsou.

Na místním obchodě se dokonce objevil nápis: Sdělujeme, že nevíme, kde staví svůj dům pan Karel Gott.

„Lidé sem chodí a ptají se," potvrzuje prodavačka z doubického obchodu.

Některým místním je zájem o jejich ves nepříjemný. Bojí se totiž toho, že příliš velký zájem fanoušků našeho nejpopulárnějšího zpěváka naruší klid, který doposud v nejmenší obci okresu Děčín je.

„Obáváme se nájezdů fanoušků Karla Gotta a Biene Maja. Vzhledem k blízkosti Německa právě i z Německa. Ale mohou to ocenit podnikatelé v gastronomii, pro které mohou být podobné zájezdy zlaté žně," řekl před časem Deníku někdejší starosta obce a místní obyvatel Martin Schulz.

Doubice kdysi získala přízvisko Mozkové lázně. Vesnice se totiž stala oblíbenou především u pražských intelektuálů, kteří si zde pořídili chalupy, případně do Doubice jezdili na dovolenou.

Kromě Martina Schulze, který je bývalým komentátorem rádia Svobodná Evropa, zde má chalupu například michelinský kuchař Oldřich Sahajdák. Pravidelně do Doubice jezdil režisér Jan Hřebejk a scénárista Petr Jarchovský, kteří zde připravovali některé své filmy. Jeden z nich, Kawasakiho růži, v Doubici dokonce i natáčeli.