Ty začaly již v pátek, kdy z Prahy přijel do České Kamenice protokolární vlak složený z historických vagónů vyrobených v budyšínské vagónce. V Kamenici pak na cestující čekal motorák Hurvínek, ke kterému byly připojené další dva historické vagóny.

Vlak obsazený do posledního místa vyjel z České Kamenice do Kamenického Šenova krátce před jedenáctou hodinou dopoledne. Cesta měla trvat asi patnáct minut. Nakonec se ale protáhla na dvojnásobek. Ve stoupání pod Zámeckým vrchem totiž vlak uvízl.

„Potřebujeme pět nebo šest dobrovolníků," volal z kabiny strojvedoucího Bohumil Augusta z Klubu železničních cestovatelů, který lokálku mezi Kamenicí 
a Šenovem provozuje.

Dobrovolníky ale nebylo potřeba k tomu, aby tlačili vlak. Měli sbírat drobné kamínky a ty dávat na koleje. Spolu s pískem, který nasypali přímo pod kola měly po rozdrcení zajistit větší přilnavost ke kolejím, na těch totiž vlaku prokluzovala kola.

První pokus nevyšel, celý vlak se třásl od prokluzujících kol, ale dopředu se nepohnul. Teprve když strojvedoucí kousek popojel zpět a rozjel se, podařilo se klouzající úsek ve stoupání zdolat.

„Podařilo se. Právě jste viděli v praxi adhezi," hlásil do vagónu, ve kterém seděl i liberecký hejtman Martin Půta, asi po patnácti minutách snažení spokojeně Augusta.

Začátku oslav přímo v Kamenickém Šenově tak již nic nebránilo. Ve slavnostní atmosféře – ale i dešti – byla také pokřtěna kniha mapující 130 let lokálky, která v minulosti spojovala Českou Kamenici s Českou Lípou. Ve velkém ji v minulosti využívaly také místní sklárny.

Hlavní část oslav je naplánována na sobotu, kromě Klubu železničních cestovatelů se do nich zapojily také další společnosti pracující na železnici nebo Ústecký i Liberecký kraj.

Pořadatelé předpokládají, že by na oslavy mohlo o víkendu dorazit půl druhého tisíce návštěvníků.

Především pro fanoušky železnice si připravili řadu lákadel. Jedním z nich bude provoz velkých souprav na běžných tratích provozovaných Českými drahami. 
V minulosti totiž jezdily vlaky s mnohonásobným počtem vagónů, například dnešní rychlíky do Liberce jezdící přes Benešov zajišťují běžně nanejvýš trojdílné soupravy.

„S Českými drahami jsme se dohodli, že uděláme návrat do roku 1985 k velkým soupravám. České dráhy nasadí klasické soupravy z muzea v Lužné, nasadí dva brejlovce. My tady nasadíme dohromady dalších devět vagónů v provedení DR, respektive ČSD. Vlaky potáhnou lokomotivy známé jako Zamračená. Za souhlasu Ústeckého kraje tak na jeden den zmizí současné standardy a vrátí se standardy staré třicet let," vyjmenovává Bohumil Augusta lákadla pro železniční fanoušky.

Přímo na šenovském nádraží je připraven bohatý doprovodný program. Připravené budou stánky čtyř minipivovarů, kromě jiného i Kocoura z Varnsdorfu, který měl v Kamenickém Šenově již v pátek speciální pivovarský kamion.

Na své si přijdou i obdivovatelé historických autobusů. Z České Kamenice 
a z Kamenického Šenova 
a České Lípy vyjedou autobusy Karosa ŠD11 a Škoda 706 RTO na dvou linkách. Jedna linka pojede k národní přírodní památce Panská skála či ke sklářskému muzeu.

Druhá autobusová linka bude pokračovat podél bývalé železniční trati z Kamenického Šenova přes Nový Oldřichov a Volfartice k hlavnímu nádraží v České Lípě, z níž je dnes oblíbená cyklostezka.

Přestože poslední běžné vlaky přestaly po lokálce jezdit před 36 lety, je na ní opět živo. Díky nadšencům se ji podařilo opravit, letos ji finančně podporuje Ústecký kraj.

Kdysi oblíbená a využívaná lokálka by mohla mít světlejší budoucnost. A to i přesto, že z velké části již kvůli cyklostezce neexistuje.

Je totiž připraven projekt na oživení šenovského nádraží, počítá se také s případným prodloužením železniční tratě až na Prácheň k Panské skále.

„Mým osobním přáním je, aby se tato dráha rozšířila až k Panské skále. Myslím si, že by to této lokalitě velmi pomohlo. Protože co si budeme namlouvat. Když k nám přijedou výletníci a vystoupí na tomto bývalém nádraží, tak se rozmýšlí, co bude dál," řekl starosta Kamenického Šenova František Kučera. Od nádraží se totiž není možné dostat k Panské skále. Vše je ale závislé na tom, zda se podaří sehnat dostatek peněz.