Splavnění Labe je nutností, shodli se na jednání během plavby po Labi z Děčína do Bad Schandau český premiér Bohuslav Sobotka, sasko-anhaltský premiér Reiner Haselhoff a saský předseda vlády Stanislaw Tillich.

Labe, které protéká všem třemi zeměmi, je jedinou spojnicí Česka se Severním mořem. Proto Česko usiluje 
o to, aby řeka zůstala splavná po celý rok.

Na svém úseku Labe kvůli tomu Česko chystá stavbu plavebních stupňů, německá strana od stavebních plánů na toku ustoupila. Praha proto trvá alespoň na tom, aby Němci zajistili minimální plavební hloubku 160 centimetrů, k čemuž se už v minulosti zavázala i berlínská vláda.

„Jak Sasko, tak Sasko-Anhaltsko to podporují, aby došlo k dodržení této dohody," řekl po jednání Bohuslav Sobotka.

Právě tato plavební hloubka je pro rejdaře kritická. Pokud by se ji podařilo zajistit po valnou část roku, byla by zajištěna i ekonomická stabilita vodní dopravy. Ta nyní trpí především nespolehlivostí, dopravci totiž nejsou schopni garantovat dlouhodobé kontrakty. Velká část zboží tak přešla na železnici nebo kamiony.

Na české straně by splavnění Labe v úseku nad Děčínem měla pomoci stavba vodního stupně – jezu – který by měl zaručovat potřebnou hladinu vody na zhruba desetikilometrovém úseku řeky.

Tu v současné době trápí nedostatek vody, kvůli kterému museli rejdaři zastavit plavbu.

„O splavnosti Labe a rozvoji dopravy mezi Českem a Saskem jsme jednali přímo na parníku, naštěstí jsme nikde neuvízli," všiml si nízké hladiny v tweetu premiér.

Proti stavbě plavebního stupně a dalším úpravám řeky zajišťujícím splavnost se ale staví řada sdružení nejen 
v České republice, ale také 
v Německu. Přípravy na stavbu spolykaly již 800 miliónů.

O JEZU JSME PSALI VÍCE ZDE…

Dalším velkým tématem jednání tří premiérů byla vysokorychlostní železnice, která má tunelem pod Krušnými horami spojit Českou republiku a Německo. Jeho příprava ale podle saského kancléře Stanislawa Tillicha zabere ještě nejméně deset let. Pro Děčín její stavba ale není dobrou zprávou, město totiž mine.