Ti, kteří hmyzí delikatesu ukořistili, se do ní většinou pouštěli opatrně. U toho se ale fotili nebo si na mobilní telefony nahrávali videa.

"Je to jako když se kousne do sušenky, taky to tak křupne," hodnotil jeden z návštěvníků.

"A to se jí živé?" ukazovala na připravený hemžící se hmyz další žena.

Milan Václavík se při přípravě pořádně zapotil. Za improvizovaným pultem se musel pořádně otáčet, jeho dvě pánve, na nichž hmyz smažil, byly neustále v akci.

„Hmyzí pokrmy se dají připravovat různými způsoby, ale já na této akci budu především smažit na oleji nebo na másle. Hmyz následně dochutím solí nebo chilli a podávat jej budu se salátkem nebo pečivem," sliboval už předem. 

Pokud si i vy chcete doma připravit nějaký hmyz, máme pro vás recept.

Červi v karamelu s vanilkovou zmrzlinou:Co budete potřebovat:20 potemníků brazilských
10 gramů cukru krystal
Hoblinku másla
Vanilková zmrzlina
Jahody, skořice na dozdobení
Postup:Potemníky přeberte od mrtvolek, pročistěte a takto připravený hmyz vložte do rozpálené trouby. Stáhněte teplotu trouby na 160 stupňů a červíky pozvolna asi 15 minut sušte. Křupavý, nasušený hmyz vyndejte z trouby a nechte zchladnout.
Na pánvi si zatím připravte karamel. Nasypte cukr na pánvičku a za stálého míchání zahřívejte. Jakmile cukr začne karamelizovat, přidejte kapku studené vody a vmíchejte hoblinku másla.
Do karamelu zamíchejte nasušený hmyz. Vše rozprostřete na pečící papír a nechte zchladnout. Na talíř dejte zmrzlinu, do ní zapíchejte červy v karamelu, zasypte skořicí a ozdobte jahodami.