S kompletní přestavbou zimního stadionu ve Varnsdorfu, která svým charakterem spíše připomíná stavbu zcela nového stadionu, začala tehdejší radnice na jaře 2013.

Do té doby hokejisté museli využívat nekrytý zimní stadion. Střecha na zimním stadionu chyběla více než třicet sezón. Klub tak nemohl hrát regulérní soutěže na domácím hřišti, lidé bruslili pod širým nebem.

Při rekonstrukci bylo nejprve nutné přesunout o několik metrů hrací plochu. Následně byla postavena nová střecha a prosklené stěny.

Celkové náklady na rekonstrukci stadionu by se měly pohybovat okolo 56 milionů korun včetně daně z přidané hodnoty.

Kromě hokejistů a veřejnosti budou moci zimní stadion využívat také školy 
a školky.

Hokejisté a veřejnost si budou moci užívat varnsdorfský zimní stadion příští dva měsíce. Na přelomu března a dubna by měla být chladící zařízení znovu vypnuta a na zimní stadion opět nastoupí stavební dělníci. Rekonstrukce bude totiž pokračovat, na řadě bude administrativní budova.

Při opravě administrativní budovy, kde jsou kromě jiného i šatny, zůstanou z budovy prakticky jen zdi. Vše ostatní bude nově postavené. Mělo by dojít také na přístavbu administrativní budovy o jedno patro, kde by měla vzniknout restaurace, případně občerstvení pro návštěvníky.