Úspěšný projekt, který funguje od roku 2016, odstartoval na apríla. Do prodeje ve všech zoologických zahradách v kraji, tedy děčínské, ústecké a chomutovské, šlo 1 200 společných vstupenek. „Vstupenka má formu pohlednice a zároveň slouží jako soutěžní kupon. Pokud se návštěvníkům podaří projet všechny tři zoologické zahrady do konce října a nasbírat razítka za návštěvu, dostanou se do slosování o zajímavé ceny,“ uvedla mluvčí děčínské zoo Alena Houšková s tím, že hlavní odměnou bude víkendový pobyt v Ústeckém kraji. „Bonusem ke každé zakoupené vstupence je ještě originální magnetka, na které letos zoologické zahrady prezentují vlka eurasijského, tapíra čabrakového a charzu žlutohrdlou.

Zoo odstartovala 70. návštěvnickou sezonu.
FOTO: Děčínská zoo odstartovala 70. návštěvnickou sezonu

„NEJSME JEN DOLY“

Losování probíhá vždy na začátku listopadu, slavnostní předání cen se ale koná v jedné ze zoo s příchodem jara. Tentokrát si výherci loňského ročníku ceny převzali u nové děčínské expozice chápanů středoamerických mexických. „Jsme vděční, že jste si vybrali jako cíl turistické cesty Ústecký kraj, protože my jsme nejen doly a elektrárny, ale jsme i České Švýcarsko, České středohoří, údolí Labe, vinice. Doufáme, že to letos opět absolvujete,“ poděkovala výhercům ředitelka děčínské zoo Kateřina Majerová.

Mezi šesticí výherců byli návštěvníci z Ústecka, ale také z Moravy i Slezska. Těšit se mohou z výher, jako je víkendový pobyt v Domě Českého Švýcarska v Krásné Lípě, zážitkový výlet s certifikovanými průvodci v Českosaském Švýcarsku či poukaz do pivovaru Falkenštejn. Výherci obdrželi i regionální produkty, širokou škálu propagačních předmětů ze všech zúčastněných zoo a také volné vstupy do nového Lanového parku v Teplicích, který se bude otevírat 18. dubna a stane se tak největším lanovým parkem v kraji.

Medvěd Bruno se loučí s brněnskou zoo. Míří do Děčína.
Nový symbol děčínské zoo? Medvěd Bruno na sever dorazí z Brna

Zájemce za společnou vstupenku do zoologických zahrad zaplatí 260 , za dětskou 140 korun. Cena je navíc nižší než součet běžných vstupů do jednotlivých zoo. Cílem projektu je zvýšit návštěvnost i povědomí o všech zoologických zahradách v kraji.

„Lidé, kteří se do akce zapojí, mají možnost navštívit zoologické zahrady napříč krajem, spojit to s pěkným výletem a seznámit se i s jinou zoo než tou, která je v jejich okolí. Velmi nás těší, že o projekt je velký zájem, o čemž svědčí i počty prodaných vstupenek,“ řekl náměstek hejtmana pro cestovní ruch Zdeněk Matouš.

O popularitě akce svědčí fakt, že v roce 2016 využilo nabídky 248 zájemců, zatímco loni zakoupilo společnou vstupenku 593 návštěvníků a z tohoto počtu se 294 soutěžících zařadilo do slosování.

V děčínské zoo se radují z narozeného oslíka.
FOTO: V děčínské zoo se radují z narozeného oslíka