V Děčíně se tradičně většina oslav odehrávala přímo na Masarykově náměstí, kam si přišli lidé odpálit novoroční ohňostroj. Slavilo se ale i na jiných místech města, řadu ohňostrojů lidé odpalovali i přímo na sídlištích.

Policie vyjížděla podle krajské mluvčí Šárky Poláčkové v celém Ústeckém kraji ke 180 případům.

„Šlo většinou o drobné výtržnosti, rvačky a opilecké hádky," uvedla policejní mluvčí Šárka Poláčková.

Ani děčínská policie nezaznamenala výrazný počet vážných problémů.

„Noc byla z našeho pohledu poměrně klidná. Lidé samozřejmě odstřelovali ohňostroje a podobně, ale nic mimořádného se nedělo," uvedl operační pracovník děčínské městské policie.

Vážnější incident se stal krátce před silvestrovskou půlnocí v Děčíně na Kamenické ulici, kde došlo k větší šarvátce, po které skončilo několik lidí v nemocnici na ošetření kvůli bodným a řezným ranám. Také na této rvačce měl svůj podíl alkohol.

K dalšímu vážnému incidentu došlo po půl druhé, kdy v Bynově auto srazilo na Teplické ulici chodce.
„Řidič byl pod vlivem alkoholu," uvedla Šárka Poláčková.

Pro chodce skončilo noční setkání s opilcem za volantem velmi vážným zraněním.

„Zraněného muže jsme převezli do traumacentra v Ústí nad Labem," uvedl mluvčí zdravotnické záchranné služby Prokop Voleník.

Pro záchranku to ale nebyl jediný převoz vážně zraněného člověka do ústecké nemocnice.

„Na Šluknovsku se jeden člověk velmi vážně zranil při výbuchu zábavní pyrotechniky. Exploze zasáhla jeho oči," řekl v neděli ráno Prokop Voleník.

Na Děčínsku byla pro hasiče silvestrovská noc poměrně klidná. Podle mluvčího hasičů Lukáše Marvana pouze hasili strom v Markvarticích.

Plné ruce práce ale měli hasiči na Šluknovsku. V Rožanech totiž hořela tržnice.

Na místě byli profesionální i dobrovolní hasiči. V době příjezdu první jednotky ze střechy tržnice šlehaly velké plameny. Hasiči se soustředili na uchránění sousedícího rodinného domu. Hořící prostory následně hasili vodou z několika hadic, čímž se podařilo plameny dostat pod kontrolu a následně požár zlikvidovat.

V Rožanech to nebyl první požár tržnice. V dubnu zde hořelo asi 200 metrů čtverečních tržnice a prázdný rodinný dům. Asi stovce zasahujících hasičů tehdy komplikovala práci vybuchující pyrotechnika. Její výbuchy byly slyšet i v několik kilometrů vzdáleném Šluknově.