Na chalupě, kterou si loni začal stavět v Doubici na Děčínsku Karel Gott, je opět čilý stavební ruch. Od loňského podzimu, kdy Gott oznámil její prodej, se chalupa změnila k nepoznání.

„Nemáme s manželkou a dětmi zájem na tom, aby každý náš krok na pozemku v Doubici byl pod drobnohledem. Roubenka pro nás ztratila původní smysl odpočinku, stalo se z ní místo jakési atrakce. Proto jsme se rozhodli, i s ohledem na místní obyvatele a jejich klidné žití v obci, že pozemek s nedokončenou stavbou prodáme,“ napsal loni na podzim Karel Gott na své stránce na Facebooku.

Koupání, ilustrační foto.
Zhoršenou kvalitu vody na přírodních koupalištích Děčínsko nehlásí

K jeho rozhodnutí opustit vysněnou oázu klidu na okraji Českého Švýcarska a Lužických hor přispěla velkou měrou i média, především ta bulvární. Nebylo výjimkou, že mu nad chalupou létaly drony nebo dokonce i vrtulník.

K chalupě stojící na okraji Doubice, která je vyhlášenou chatařskou a chalupářskou vesnicí, dokonce začaly cestovní kanceláře pořádat zájezdy. V úzké uličce vedoucí k roubence byla často slyšet i němčina. Do sousedního Německa, kde má Gott mnoho fanoušků, je to totiž z Doubice poměrně blízko.

Jenže přešla zima a vše je jinak. Nebo vlastně při starém. Majitelkou pozemku je stále Gottova tchyně Blanka Krejčí.

Karel GottZdroj: čtk

Na roubence i tento týden pracovalo několik dělníků. Zda se Karel Gott rozhodl roubenku před prodejem dokončit, aby byla lépe prodejná, nebo zde opravdu chce odpočívat, zatím není jasné.

Několik dělníků, kteří tento týden na chalupě pracovali, sdílní nebyli. „Moc toho nevíme,“ řekl jeden z nich a otočil se zpět k práci.

Mluvit nechtějí ani sousedi. Doubici loni stavba rozdělila na dvě části. Někteří obyvatelé měli z Gottova záměru radost. Podle nich to byla šance, jak nejmenší vesnici okresu Děčín, kde žije pouhá stovka stálých obyvatel, více zviditelnit. Ti druzí se pak báli ztráty klidu, kvůli kterému si Doubici vyhlédli.

Jak šel čas v případu Gottovy chalupy● květen 2016 – Na konci jara pronikla do médií informace, že si Karel Gott staví v Doubici chalupu. Zpráva vzbudila mezi místními rozporuplné reakce. Někteří se báli ztráty klidu.
● srpen 2016 – Chalupa již nabrala jasné obrysy. Na první pohled bylo patrné, že svými rozměry do okolní zástavby nezapadá. Je totiž velmi výrazně větší.
● říjen 2016 – Radost z nádherného místa si Karel Gott příliš dlouho neužíval. Na podzim oznámil, že i kvůli nepříliš příjemnému zájmu médií se rozhodl pozemek i s rozestavěnou chalupou prodat.

Na roubence jsou již osazená okna včetně ozdobných rámů, dělníci pracují na nahození části chalupy, která je zděná.
Doubice kdysi získala přízvisko Mozkové lázně. Vesnice se totiž stala oblíbenou především u pražských intelektuálů, kteří si zde pořídili chalupy, případně do Doubice jezdili na dovolenou.

Chalupu zde má například michellinský kuchař Oldřich Sahajdák. Pravidelně do Doubice jezdil režisér Jan Hřebejk a scénárista Petr Jarchovský, kteří zde připravovali některé své filmy. Jeden z nich, Kawasakiho růži, v Doubici dokonce i natáčeli.

Muž vypadl z paneláku uprostřed želenického sídliště.
Pád ze šestého patra paneláku muž nepřežil