„Chlupáčům přišla k jejich kulatým narozeninám popřát řada gratulantů. Gratulovat přišli hráči Hokejového klubu Děčín, kteří na svých dresech hrdě nosí medvěda grizzly, ale také zástupci Rodinného centra Medvídek z Benešova nad Ploučnicí, Českého svazu včelařů nebo herci Divadelního spolku Karla Čapka Děčín. Sigfried a Helga se dočkali plného koše dárečků, které přinášeli nejen gratulanti, ale také návštěvníci, a nechyběl ani narozeninový dort," popsala mluvčí zoo Alena Houšková.

Lidé také mohli vidět poslední komentované krmení medvědů v tomto roce.

I když byli medvědi hlavní atrakcí, sobota v zoo byla plná dalších akcí. Během odpoledne se v zoo představilo hned několik organizací, jejichž činnost je úzce spjata se zvířaty a návštěvníci tak dostali možnost se blíže seznámit s prací včelařů, rybářů, sokolníků a myslivců.

„Nechyběly soutěže ani medvědí výtvarná dílna a došlo i k vyhodnocení Barevného týdne – výtvarné dílny pod širým nebem, kterou zoo hostí každoročně v měsíci září," dodala Houšková s tím, že další vekou akcí akcí děčínské zoo bude Strašidelná zoo v sobotu 3. listopadu.