Akce se zúčastnilo 14 mateřinek a 9 družin celkem s 542 dětmi. Ty se na 12ti stanovištích seznámily s prevencí v dopravní výchově a situacemi z běžného života. Připraveno bylo například stanoviště na správné přecházení přes přechod, dopravní hřiště s vozítky z Hopsária, tajemná krabice ukazující proč nosit reflexní prvky, hra pozor auto - na postřeh a pohyb, dorazily i záchranné složky dopravní policie, která dětem ukázala své vybavení a povídala si s nimi, co je obsahem jejich práce.

Dobrovolní hasiči ze Starého města též ukázali své vybavení, děti se mohly i posadit za volant, či si projít zadní kabinu vozu. Nechyběla ani ukázka první pomoci a zkouška ze správného chování a možného nebezpečí v domě s preventivním programem profesionálních hasičů.

Agentura Elite Model Look hledala v Děčíně nové modelky a modely
OBRAZEM: Roste v Děčíně nová Kurková? Na casting dorazily desítky mladých lidí

Zajímavým stanovištěm byl i Besip, kde se s dětmi povídalo o dopravních značkách a TSB z Liberce, kde společně probrali správné připoutání bezpečnostními pásy ve vozidle. Na dalším stanovišti si ukázali, co vše patří do povinné výbavy jízdního kola a jak správně nosit přilbu. V závěru celé akce děti zaujal pokus s melounem, který znázorňoval možnost zranění v případě, kdy dítě nemá na hlavě přilbu.

Chtěli bychom poděkovat všem zúčastněným složkám, bez jejichž pomoci bychom tuto akci sami nezvládli. A též patří poděkování učitelkám z mateřských škol a družinářkám ze školních družin, které vedou svěřené děti k dopravní výchově. Počasí nám přálo, a tak se akce velmi zdařila. Již se těšíme na další ročník.

DDM Děčín

Křest vyhlídky u skalního hradu Falkenštejn proběhne v sobotu 21. dubna.
Otevření sezony v národním parku: Křest vyhlídek pivem či otevření Růženky