Na nádvoří muzea bylo připraveno paleontologické naleziště či pátrací hra Najdi svého dinosaura a fotokoutek s pravěkou lvicí v životní velikosti. Mohly se také naučit jak spočítat hmotnost dinosaura.

Muzejní den byl součástí velké výstavy Cesty do pravěku aneb Ve stopách Zdeňka Buriana, která je od 15. července až do konce roku součástí expozice děčínského muzea. Oblastní muzeum v Děčíně připravilo ve spolupráci se sdružením PAS a ZOO Dvůr Králové nad Labem pro návštěvníky rozsáhlou výstavu k tématu Paleoart - vědecká, umělecká rekonstrukce zaniklého života na Zemi.

Výstava představuje současné umělce, kteří svým dílem mimo jiné navazují na paleontologickou rekonstrukci profesora Josefa Augusty a malíře Zdeňka Buriana, od jehož úmrtí letos uplynulo 40 let.

Na přívozu v Dolním Žlebu vyměnili vodící lano, které se nedávno přetrhlo.
Přívoz v Dolním Žlebu má nové lano, jezdit začne po poklesu hladiny Labe

Výstava představuje čtyři malíře a jednoho preparátora, kteří svou prací návštěvníkům muzeí a galerií přibližují dávný život na naší planetě. Jsou to Pavel Dvorský, Petr Modlitba, Jiří Svoboda, Jiří Teichmann a Jaroslav Bažant.

Více než 150 obrazů a modelů provede návštěvníky vývojem života od prvohor až do doby „moderního člověka“ ve čtvrtohorách. Autoři jsou sdruženi ve volném sdružení výtvarníků „PAS“ – Paleoart and science (umění a věda), které ve spolupráci s předními paleontology představuje a popularizuje současný stav poznání v paleontologii. Společně s výtvarnými díly bude prezentována také paleontologická sbírka Oblastního muzea Děčín.