Během akce se rozdávalo jídlo a použité či nové oblečení za podpory fary v Křížové ulici v Děčíně. Akci sdružení organizovalo a financovalo z vlastních zdrojů, ale také z finančního daru senátora Jaroslava Sykáčka a firmy Adler czech a.s., která dodala nová značková trička, termovesty a plyšáky pro děti v celkové hodnotě více než dvacet tisíc korun.

Na akci přišlo asi 40 lidí bez domova, kteří dostali guláš s knedlíky, kávu, čaj a následně oblečení.

„Pan farář nám též přispěl oblečením, které se zde také rozdalo. Náklady na tuto akci nepřevýšily ve stravě dva tisíce korun a přípravu pokrmu provedly naše romské členky, za což jim patří náš dík, guláš byl vynikající. Všem našim sponzorům také velmi děkujeme," uvedl předseda sdružení Petr Seidl.

Další akci tu plánují na 25.12.2013 opět na farní charitě v ulici Křížová v Děčíně 1. Pro lidi bez domova budou tentokrát připravovat bramborový salát, karbanátky, kávu, čaj a opět budou rozdávat textil.

„Tímto prosíme vás občany s dobrým srdcem, kterým není lhostejný osud našich dětí a lidí bez domova, kteří nám i těmto lidem chtějí pomoci s dary. Dar nejsou pro nás jen peníze, ale vše, co pomůže našim aktivitám. Konkrétně bychom potřebovali pro lidi bez domova na vánoční akci zimní obuv, teplé ponožky, čepice a teplé čisté oblečení," řekl Seidl.

Kvůli darům můžete kontaktovat předsedu občanského sdružení Smysl života, Petra Seidla na telefonním čísle 777 354 778 a místopředsedu Milana Horvátha na telefonním čísle 775 866 334 nebo prostřednictvím e-mailu smysl-zivota@email.cz.  Pokud chcete přispět i finančním darem, je k dispozici transparentní účet č. 2400493202 / 2010.