Nejstarším, téměř 60 let starým filmem je legendární Ben Hur s Charltonem Hestonem. Tento film je také z celého víkendu nejdelší, trvá 212 minut.

Panorama, které je jediné funkční panoramatické kino pro sedmdesátimilimetrové filmy v České republice, ale nabídne od čtvrtka 12. května do neděle 15. května mnohem více. Na své si přijdou milovníci dobrodružství i zábavy. A to v dnes již legendárních filmech.

Prodloužený filmový víkend, který je zahrnut do 13. ročníku Nisa Film Festivalu, zahájí ve čtvrtek v 16 hodin východoněmecký film Die Rote Kapelle. Po jeho skončení promítne Panorama film Bitva v Ardenách z roku 1965.

Na pátek si pak organizátoři nachystali hned tři filmy. Již v 11 hodin začne páteční projekce filmem Smrtonosná past, následně diváci uvidí Vzpouru na Bounty a pátek uzavře Ben Hur.

Na sobotu se pak mohou těšit příznivci mimozemských civilizací. Asi největším tahákem sobotních projekcí bude ve 14 hodin E.T. mimozemšťan Stevena Spielberga. V půl páté pak zaplaví Panoramu vesmírní trestanci ve sci-fi kriminálním filmu Lebkouni.

Ještě před mimozemskou minisérií se pustí Tucet špinavců do nejnáročnější mise svého života, obsazení francouzského zámku využívaného nacisty jako odpočinkového místa. Sobotu pak uzavře film z konce 50. let Velký rybář.

Na neděli je připraveno drama Daleko od hlučícího davu a Oliver, muzikálová adaptace slavného románu Charlese Dickense Oliver Twist, který získal šest Oscarů.