Třetí pozice patří autobusovému dopravci ČSAD Slaný a.s. Děčínský dopravní podnik neuspěl. V sedmém ročníku ankety Dopravce roku 2014 Ústeckého kraje hlasovalo stejně jako v loňském roce 1 600 cestujících.

„Výsledky ankety jsou pro Ústecký kraj důležitým ukazatelem spokojenosti občanů s úrovní veřejné dopravy a jednotlivými dopravci. Věřím, že se zaběhnutím nového systému Doprava Ústeckého kraje, který startuje 1. ledna 2015, se kvalita dopravy i spokojenost cestujících ještě zvýší," uvedl hejtman Oldřich Bubeníček.

Vyhlašovatelem ankety je Krajský úřad Ústeckého kraje, který tímto způsobem usiluje o další zkvalitňování autobusové i železniční přepravy v kraji.

„Velké poděkování patří všem deseti autobusovým dopravcům, kteří pro kraj jezdili na základě osmileté smlouvy. Za tu dobu odjezdili desítky milionů kilometrů a přepravili statisíce cestujících," řekl radní pro dopravu a silniční hospodářství Jaroslav Komínek.

Do ankety byli nominováni všichni dopravci, kteří mají uzavřenou smlouvu o zajištění veřejné dopravy s Ústeckým krajem.

Kromě hlavní kategorie se udělovala ocenění i ve vedlejších kategoriích – spolehlivost, pohodlí a čistota dopravních prostředků, jednání dopravní obsluhy.
O vítězi zvláštní kategorie „Cena poroty" rozhodli odborníci na dopravu a zástupci kraje.