„Když bude příhodné počasí, možná budeme jezdit i na Velikonoce,“ říká Jindřich Holinger z krušnohorského střediska Telnice.
Pozdní konec sezóny už ale hospodaření středisek mnoho nevylepší. Velkou ztrátu nabraly kvůli špatným Vánocům a teď už mají lidé jiné zájmy, shodují se vlekaři.

„Jak dole jen prší, poznáme to vždycky na návštěvnosti, i když je u nás pořád krásná zima. A od března může být i hezky, ale lidé už moc nejezdí, víc je láká kolo a tak,“ popsal Holinger.

Když nebudou příští týdny nijak výrazně teplé, pojedou vleky v Krušných a Lužických horách asi až do konce března. Sníh na to je – od 40 centimetrů na Jedlové na Děčínsku, až po skoro metr na Bouřňáku nebo v Telnici. Přes noc mrzne a i když už se moc nezasněžuje, sjezdovky rolby zvládají udržet ve velmi dobrém stavu. Jen na Měděnci kvůli menšímu zájmu lidí dnes odstavili vleky, na víkend ale počítají s obnovením provozu.

S vlekaři by tentokrát mělo spolupracovat i počasí – v noci na pátek sice má projít přes severozápad Čech teplá fronta, pak se ale ochladí.
Meteorologové odhadují, že v pátek večer už se déšť ve výšce nad 800 metrů nad mořem změní ve sněžení, v sobotu potom bude sněžit už v polohách nad 500 metrů – a to splňují prakticky všechny krušnohorské areály. Lyžovat se bude také v Dolním Podluží na Děčínsku, kde můžete využít lyžařskou školu či si tu užít skoky na snowboardu.