Tanec kolem komunálních voleb v Rumburku ještě neskončil. Ústecký soud totiž v pondělí zkoumal, zda volby v Rumburku proběhly 
v pořádku. Na jejich průběh si stěžovalo hnutí Rumburáci.cz, které ve volbách neuspělo. Líčení trvalo několik hodin. Pokračování soudu je naplánováno na středu ráno.

„Nepředložili jediný důkaz. Dokonce chtěli znovu přepočítat hlasy, na to ale soudkyně nepřistoupila," uvedla na adresu Rumburáků.cz Bronislava Nedvědová z hnutí Město lidem, která u soudu také byla. „Předvolali tři svědky, ale ani jeden z nich jejich tvrzení nepodpořil," tvrdí Nedvědová.

„Měli celou řadu nesmyslných návrhů," dodal Alois Kittl, jenž hrál při údajném ovlivňování voleb v Rumburku podle stížnosti na volby hlavní roli.

Kittl měl údajně vozit do volebních místností voliče a slibovat jim finanční odměnu za to, že budou volit Město lidem, tedy hnutí, za nějž Kittl ve volbách kandidoval a za nějž byl také zvolen do nového zastupitelstva. To se ale dosud nesešlo – starosta Jaroslav Trégr čeká, jak soud ve věci stížnosti rozhodne. Rozsudek zřejmě padne až ve středu, pondělní líčení se totiž protáhlo až do odpoledních hodin.

Ústecký krajský soud zaevidoval na severu Čech celkem 28 podnětů na prozkoumání průběhu a výsledků obecních voleb. Kromě Rumburku přišly stížnosti také
z Děčína či Velkého Šenova.