„I letos se mají návštěvníci na co těšit! Kromě dlabání dýní a soutěže o nejhezčí dýňové strašidlo je čeká cesta za strašidly, na které bude nutné splnit mnoho zapeklitých strašidelných úkolů. Děti dostanou šanci se setkat s čarodějnicemi, čaroději, ježibabami i kouzelníky. Potkají se například s Gargamelem, Gandalfem, Babou Jagou 
z Mrazíka nebo Malou čarodějnicí a dalšími pohádkovými bytostmi. Závěr akce bude tradičně patřit lampionovému průvodu po zoo," uvedla mluvčí Zoo Děčín Alena Houšková.

K poslechu zahraje hudební skupina U-Style.

Nenechte si ani vy ujít zoo plnou strašidel, prapodivných zvuků i kouzelného soutěžení. Akce startuje v 16.00 hodin, dlabání dýní a cesta za strašidly bude zahájena ve stejný čas, lampionový průvod vyjde od orientačního plánu v 18.00 hodin.

„Zoo upozorňuje návštěvníky, že má k dispozici pouze omezené množství dýní na vydlabání. Pokud tedy nechcete riskovat, že právě na vás nezbude, přineste si do zoo vlastní," upozornila mluvčí zoo. Pokladna zoo bude v tento den otevřena až do 18 hodin a ke koupi zde budou i kompletně vybavené lampiony.

Akce strašidelná zoo se koná jako společná aktivita Unie českých a slovenských zoo. Bát a zároveň si užívat legraci si tak ve stejný termín chodí do zoologických zahrad nejen 
v Čechách ale i na Slovensku.