Ředitel podniku Jan Nesměrák uvedl, že snížení cen umožňuje vývoj na trhu.

„Letošní rok byl ve znamení poklesu cen. I díky rozumnému nákupu těchto komodit na trzích tak můžeme toto snížení cen přenést do konečné ceny našim zákazníkům," uvedl Nesměrák.

Energetický regulační úřad (ERÚ) koncem listopadu oznámil, že cena elektřiny bude příští rok zhruba stejná jako letos, u plynu se sníží asi o jedno až dvě procenta. U elektřiny přistoupil úřad ke zvýšení takzvané regulované složky ceny, která zahrnuje například platby za přenos a distribuci, podle úřadu však bude tento růst vykompenzován zlevněním elektřiny na trhu.

U zákazníků Armexu se bude snížení cen elektřiny pohybovat mezi čtyřmi a osmi procenty v závislosti na tarifu. Nejpoužívanější tarif bude levnější o sedm procent.

„Jako modelový příklad pro snížení cen jsme vybrali majitele rodinného domu, který je vytápěn elektřinou. V roce 2016 ušetří oproti letošku téměř 1000 korun ročně. Lidé, kteří používají elektřinu na svícení a ohřev teplé vody, ušetří přes 600 korun za rok," doplnil Nesměrák.

Ceny plynu budou od ledna meziročně o 12 procent nižší. Úspora v rodinném domě vytápěném zemním plynem tak proti letošnímu lednu podle ředitele přesáhne 3 000 korun.

Armex Energy působí jako alternativní dodavatel energií na trhu od roku 2005. Zhruba 70 procent jeho zákazníků jsou domácnosti, zbylých 30 procent jsou firmy, školy, muzea, církve, městské technické služby a další. Firma je součástí skupiny Armex, jejíž celkový obrat přesahuje 19 miliard korun.

V Děčíně zlevní v příštím roce i teplo pro dlouhodobé zákazníky společnosti Termo Děčín. Ta oznámila, že cena klesne o 9,3 procenta u zákazníků, kterým dodává teplo na sekundární síti až do domu. Jedna domácnost může ušetřit 2000 korun ročně na vytápění svého bytu. Společnost zásobuje teplem kolem 10.000 domácností a více než 140 objektů veřejné správy a podnikatelů.