Nového internátu si mohou užívat studenti děčínské strojní, dopravní a stavební průmyslovky. Za necelých 43 milionů korun zde vzniklo ubytování pro více než šest desítek studentů.

S rekonstrukcí domova mládeže začal krajský úřad, který ji celou platil ze svého rozpočtu, v loňském roce. První studenti se nastěhovali začátkem tohoto školního roku.

„Byly to poměrně náročné měsíce, kdy jsme dolaďovali jednotlivé detaily. Ale jsem ráda, že se to podařilo. Studenti naší průmyslovky, ale nejen oni, tak mají k dispozici moderní ubytování," uvedla při slavnostním otevření domova mládeže ředitelka děčínské průmyslovky Jana Vacková.

Na rekonstrukci internátu průmyslovky se kromě dodavatelské stavební firmy podílela děčínská Střední škola řemesel a služeb, která dodala do internátu nábytek. Průmyslovce se tak podařilo díky této spolupráci při rekonstrukci domova mládeže ušetřit nemalé peníze.

„Je dobře, že si školy takhle navzájem pomáhají. A že studenti jedné školy dělají něco pro studenty školy druhé," doplnila Jana Vacková.
Internát je vybaven moderním nábytkem, vždy dva pokoje mají společné sociální zázemí včetně moderní koupelny. V domově mládeže nechybí ani bezdrátové pokrytí internetem.