Děčínské Kino Sněžník proto pro všechny nedočkavé fanoušky připravilo půlnoční premiéru filmu Twilight sága:  Rozbřesk 2. část – a to ve čtvrtek jednu minutu po půlnoci, čili v noci ze středy na čtvrtek. Ještě předtím mohou fanoušci od čtvrt na deset v noci vidět předchozí díl: Rozbřesk – 1. část.

„Když jsme dělali půlnoční premiéru nové bondovky, přišlo dvě stě lidí," pochvaluje si vedoucí Sněžníku Martin Pošta. „Snažíme se tyto filmy nabízet co nejdříve," dodává 
s tím, že na prosinec Sněžník plánuje ještě jednu půlnoční premiéru: Hobita.

Teď ale nastupují upíři, kteří budou kino okupovat i v následujících dnech, ovšem už 
v tradičních časech.

A o co ve finále celé série, na-točené podle populární knižní série spisovatelky Stephenie Meyerové, půjde?

„Novorozená upírka Bella a její manžel Edward mohou být konečně navždy spolu a šťastní, ale příchod jejich pozoruhodné dcery Renesmee uvede do pohybu nebezpečný řetězec událostí, které pro ně mohou skončit katastrofou," píše se v oficiálním textu distributora.

Zatímco knižní série má čty-ři díly, filmová série se nakonec roztáhla do pěti dílů – poslední část totiž filmaři rozdělili na dva díly. Zlí jazykové tvrdí, že to udělali kvůli peně-zům, série Twilight sága si totiž ve světových kinech vede mimořádně úspěšně; hrnou se na ni především dívky, jimž láska mezi obyčejnou dívkou a upírem učarovala. Filmaři očekávají, že i poslední díl, který má v Americe premiéru v pátek 16. listopadu, bude trhat rekordy.