Problematickým se v posledních týdnech stalo především místo mezi obchodním domem Korál a děčínským hlavním nádražím. Mnoho lidí místní prostranství přirovnávalo k balkánské tržnici 
a stěžovalo si na její úroveň.

Mnohdy totiž stánkaři vyloží své zboží natolik, že mezi stánky zbývá sotva dvoumetrová mezera, kterou mohou projít lidé mířící nejkratší cestou k nádraží nebo autobusovým zastávkám.

V nabídce převažovaly nejrůznější textilní výrobky, drogerie nejrůznějšího původu nebo třeba kabelky. To by podle nového tržního řádu již nemělo být možné. Ten totiž umožňuje na tomto místě prodej pouze potravin a zemědělských přebytků, případně občerstvení.

„Tato změna je nejpodstatnější, prostranství u obchodního domu nás nejvíce pálilo," říká náměstek primátorky Valdemar Grešík.

Kromě prostoru u obchodního domu nebudou moci prodejci textilu a podobného sortimentu ani na Masarykovo náměstí, kde se tradičně konají farmářské trhy. Velkou jejich část ale právě zabírají stánkaři s ubrusy nebo záclonami. Kromě potravin je zde možné prodávat také řemeslné výrobky.

Nový tržní řád ale nedonutí vrátit se trhovce od vlakového nádraží zpět do tržnice u Husova náměstí, kterou nechal loni magistrát za necelých pět milionů korun opravit.

„V ulici Čs. legií v Podmoklech je povolen prodej pouze potravin u sedmi stánků, jejichž nahrazení novými má město v plánu," uvedla mluvčí děčínského magistrátu Markéta Lakomá. Podle tržního řádu bude možné také ve vybraných případech prodávat v části Dlouhé jízdy vedoucí na zámek.

Právě na toto místo se přesunuli před zahájením podmokelské tržnice trhovci. A změnu si pochvalovali. Měli totiž výrazně více zákazníků než na starém místě na Husově náměstí. Návratu zpět se následně ale bránili. Místo, aby tu stály stánky s ovocem nebo zeleninou, se tak po opravené tržnici proháněly děti s míčem. Přesto by ale ani toto tržní místo nemuselo na stále osiřet.

„Je zde možné pořádat například další farmářské trhy, na kterých by mohl být jiný sortiment než například u vlakového nádraží. Jsou zde totiž přípojky na elektřinu, takže je možné zde prodávat i sýry nebo uzeniny, které potřebují chlazení," vysvětluje Grešík s tím, že se na možnost pořádání farmářských trhů i v levobřežní části Děčína ptali již dva zájemci.

S rekonstrukcí staré podmokelské tržnice ale byly velké problémy. Stavební firma před časem musela vyměnit část žulových desek tvořících středovou část tržnice. Následně muselo předláždit část tržnice přiléhající k domu s kavárnou.

Kvůli nedodržení termínu město stavební firmě již udělilo více než čtyřicetitisícovou pokutu, navíc zadržuje dalších více než 400 tisíc korun. Ty dostane firma proplacené až po převzetí bezvadné rekonstrukce městem.