"Bylo to tam neprůjezdné asi hodinu," řekl Děčínskému deníku operační důstojník děčínské městské policie.

Kromě strážníků byli na místě také hasiči, kteří odčerpávali vodu. Ta se na silnici vyvalila z kanálů.

Pětimostí je při přívalovém dešti kritický dopravní bod v Děčíně. Když voda zaplaví silnici pod železničním mostem, není tu možné projet. Problémy s dešti se tady opakují i několikrát za rok.

"Na Děčínsku čerpaly jednotky vodu na pěti místech. Voda zaplavila viadukt u prodejny Lidl v Ústecké ulici v Děčíně, laguna se vytvořila na silnici v Podmoklech, a v ulici Elišky Krásnohorské voda natekla do sklepa. V Benešově nad Ploučnicí se vylil potok na sídliště a voda vytvořila lagunu," popsal mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan sitauci v Děčíně.

Silná bouřka, která přešla v sobotu navečer Ústecký kraj, také zaplavila sklepy několika domů. Hasiči vyprošťovali i osobní auto, které uvízlo ve vodě ve viaduktu v centru Ústí nad Labem. Hasiči během odpoledne zaznamenali 20 výjezdů. Nejvíc pršelo na Mostecku, Ústecku a Děčínsku.

„Ve všech případech šlo o čerpání vody. Nejvíc událostí jsme měli na Ústecku, zatím dvanáct," řekla operační důstojnice hasičů. Voda zaplavila sklepy a výtahové šachty ve dvou panelových domech ve čtvrti Severní Terasa. Hasiči čerpali vodu i pod viaduktem v centru Ústí nad Labem, kde uvíznul osobní vůz. Obtížně průjezdné byly kvůli silnému dešti i klíčové kruhové objezdy v centru města.

Bouřka byla podle meteorologů velmi intenzivní.

„Na naší stanici na ústeckém Kočkově spadlo během bouřky 31 milimetrů srážek," řekl meteorolog ústecké pobočky Českého hydrometeorolo­gického ústavu (ČHMÚ) Martin Novák s tím, že by poměrně úzké bouřkové pásmo mělo přes Šluknovský výběžek opustit republiku. „Podle našich údajů ještě následuje srážkové pásmo, ale deště už by neměly být tak silné," doplnil Novák.