Moderní dětské hřiště přijde společnost na 1,5 milionu korun. Zatím není jasné, kde přesně hřiště v Děčíně vznikne.

„Zatím vytipováváme místo. Vzhledem k tomu, že Rákosníčkovo hřiště má podmínky, za kterých společnost Lidl hřiště postaví, tak to není úplně jednoduché. Musí to být v nějaké konkrétní vzdálenosti od prodejny Lidl a víme dobře, kde prodejna Lidl v Děčíně je," uvedla mluvčí děčínského magistrátu Markéta Lakomá s tím, že u prodejny nejsou žádné vhodné plochy a pro rodiče s dětmi se ani nejedná o atraktivní část města. V současné době tedy město hledá vhodný prostor.

Při otevření hřiště se děti moho vyfotit s Rákosníčkem.Zdroj: Deník/Karel PechHřiště Děčín získá díky aktivitě lidí v hlasování na webových stránkách projektu. Hlasování o získání hřiště probíhalo měsíc a v jedné ze čtyř kategorií podle počtu obyvatel ve městech byl Děčín první.

Podle Lakomé se Děčín projektu účastní každoročně, díky aktivitě lidí v hlasování a sdílení informací o projektu mezi sebou ale letos hřiště právě ve své kategorii vyhrál.

Umístil se mezi dalšími deseti městy v celé republice s 13 305 hlasy. Kromě Děčína hřiště bude mít také například Zlín, Sedlčany nebo Valašské Meziříčí.

„Velice mě těší, že se právě sami obyvatelé zasloužili o získání zcela nového hřiště," říká primátorka Marie Blažková.

Mohlo by vás zajímat: FOTO: Evakuace kvůli požáru ve Šluknově: Tři děti skončily v nemocnici

Dětské hřiště se symbolem pohádkového Rákosníčka nabídne dětem velkou prolézačku, pískoviště, šikmou horolezeckou stěnu, lanovou překážku, chybět nebude ani kolotoč a různé druhy houpaček. Klidovou zónu doplní domeček a oplocené hřiště, které poskytuje dostatek laviček a zpevněnou plochu pro kočárky.

Rákosníčkovo hřiště je určeno zejména dětem předškolního věku. Bude již druhým hřištěm, které Děčín díky aktivitě lidí získá. V roce 2014 si Děčíňáci vyběhali hřiště v soutěži Run Blue. Těšit se z něj mohou děti na sídlišti v Bynově.

Více zde:
V Bynově je nové hřiště, lidé si ho vyběhali

Projekt Rákosníčkova hřiště funguje již od roku 2012. Jeho cílem je rozšířit možnosti, kde si děti mohou bezpečně hrát, a tím podpořit aktivní trávení jejich volného času.

Čtěte také zde: Dětské hřiště u transformátoru: Chyboval projektant?