Sobota 1. dubna – Turistická sezona se rozjela v Děčíně na plné obrátky. Na Smetanově nábřeží si lidé mohli prohlédnout loď Cargo Gallery, závodně si zaběhat, sledovat vystoupení dětí, poslechnout si písničky či si zasoutěžit. Otevřela se také oblíbená stezka na Pastýřskou stěnu via ferrata, která do Děčína láká turisty z celé země. Při startu sezony nechyběl ani medvěd, maskot místního hokejového klubu.

Sanita.
Zloděj překopl kabely, výboj jej popálil v obličeji

Neděle 2. dubna – Nová pracovní místa, opravené domy nebo nové sociální služby. To vše by mělo umožnit přibližně 230 milionů, které by Varnsdorf mohl získat díky plánu pro sociální začleňování. Ve městě by také mohlo vzniknout zařízení pro pomoc rodičům samoživitelům, poradna pro závislé nebo pro zadlužené lidi. „Jsem rád, že plán zastupitelé podpořili. Nyní máme otevřené dveře k čerpání prostředků, které město potřebuje, abychom mohli dále zlepšovat životní podmínky pro všechny Varnsdorfáky," řekl starosta města Stanislav Horáček.

Pastýřská stěna Děčín
V Nebíčku turisté ochutnají grilované prase

Úterý 4. dubna – Přibližně dvě stovky lidí si našly v úterý v podvečer cestu do Labského dvora v Děčíně. Jeho majitel jej otevřel ve spolupráci s galerií Prokopka. Kromě prohlídky samotné vily mohli její návštěvníci přicházet i s nápady na její využití. V tom totiž její majitel tápe. „Když mi kolega z galerie říkal, že čeká čtyřicet lidí, tak jsem si v duchu říkal, že polovička bude velký úspěch," říkal po skončení prohlídek Labského dvora jeho majitel Pavel Sedlák. Ve skutečnosti si totiž do jedné z podmokelských dominant našlo cestu mnohonásobně více lidí, odhadem 150 až 200.

Středa 5. dubna – Poslanci definitivně schválili novelu o ochraně přírody a krajiny. Ta především upravuje život a fungování národních parků. „Já myslím, že pro běžného návštěvníka Českého Švýcarska se nic nemění," říká ředitel Správy Národního parku České Švýcarsko Pavel Benda. Zákon předpokládá rozdělení parků do čtyř zón na bezzásahovou zónu přírodní, zónu přírodě blízkou, zónu soustředěné péče o přírodu a zónu kulturní krajiny, kterou by tvořilo zastavěné území.

Čtvrtek 6. dubna – Řidiči linkových autobusů v Ústeckém kraji ve čtvrtek ráno vyjeli na své trasy. Cestující se dostali do zaměstnání a škol na Ústecku i ve Šluknovském výběžku. Jezdily všechny linky společnosti BusLine, která zajišťuje přes polovinu dopravní obslužnosti v regionu. Podle krajského úřadu nevyjel pouze jediný spoj firmy Autobusy Karlovy Vary na Šluknovsku, všechny další linky v kraji ano.

K otevření přepojky v Děčíně došlo v pátek odpoledne.
FOTO, VIDEO: Na Novém mostě v Děčíně byla otevřena přepojka k Tescu