Sobota 26. března – Tři a půl roku ve vězení a šestiletý zákaz řízení dostal od děčínského okresního soudu muž, který loni opilý vjel do zastávky plné lidí. Jednoho člověka při tom zabil. Rozsudek zatím není pravomocný. Rozsudek nad šestadvacetiletým mužem padl minulý týden. V době nehody, za kterou nyní stanul před soudem, byl opilý. Při orientační dechové zkoušce tehdy podle policie nadýchal 1,12 promile, navíc měl na začátku loňského února na autě sjeté letní pneumatiky. Nehodu nepřežil třiaosmdesátiletý muž, na zastávce celkem stálo šest lidí. Jeden z nich vyvázl 
z hrůzné nehody bez zranění.

Neděle 27. března – Mikulášovicemi na Děčínsku v neděli projel průvod velikonočních jezdců. Starou lužickosrbskou tradici obnovili ve městě s asi 2200 obyvateli ve Šluknovském výběžku před několika lety. Předtím skončila v roce 1939, kdy ji zakázali Němci. Tehdy bylo město pětinásobné a průvod objížděl i okolní statky a žehnal polnostem.

Dvanáctiletá holčička se v neděli zřítila ze skály u horního vstupu do Malých tiských stěn. Podle informací Deníku se chtěla podívat do lezecké knížky, při přeskakování kamenů ovšem uklouzla a spadla z deseti metrů do skalního komínu. Dívka utrpěla vážná zranění, na místě musel zasahovat i záchranný vrtulník. Případem se zabývá také policie.

Psali jsme: OBRAZEM: Mikulášovicemi projela Velikonoční jízda…ZDE…

Pondělí 28. března – Policie zadržela na Šluknovsku výrobce a distributora drog. Na tom by nebylo nic zvláštního, Šluknovsko je totiž vyhlášeným rájem výrobců drog. Zarážející byl ale věk obviněného muže. Je mu totiž sedmdesát let. Muž si tak zřejmě přivydělával ke svému důchodu. Muž totiž téměř dva roky prodával v Rumburku pervitin.

Čtěte: Sedmdesátiletý muž z Rumburka si přivydělával prodejem drog…ZDE…

Úterý 29. března – Strážník Městské policie v Rumburku 
u soudu v Děčíně řekl, že bývalý místostarosta Rumburku Darek Šváb nabádal strážníky, aby byli při vykonávání své práce důraznější a aby se otáčeli zády ke kameře. Podobně se předtím vyjádřil bývalý ředitel městské policie. Šváb to už dříve popřel. Obžaloba Švába viní z toho, že při pracovní poradě městských policistů v červnu 2012 pobízel své podřízené k nekalým praktikám při výkonu povolání. Své požadavky údajně bývalý místostarosta Rumburka podpořil zastrašováním. Švábovi obžalovanému z útisku a vydírání hrozí až osm let vězení.

Středa 30. března – Zajímavé noviny si před nadcházející turistickou sezónou připravil benešovský zámek. Zpřístupní nové lovecké salónky a rozšiřuje Thunskou galerii. Nově bude možné také v některých místnostech fotografovat.

Čtvrtek 31. března – Po čtvrtstoletí děčínská ODS přichází o svou nejvýraznější tvář. Někdejší primátor Děčína Vladislav Raška se totiž rozhodl ukončit své členství ve straně. Podle jeho slov nekončí kvůli politice, ale personálnímu složení místní ODS. Spolu s ním odchází také Václav Lešanovský.
Občanští demokraté tak nebudou mít v Děčíně po více než dvaceti letech žádného městského zastupitele. Raška byl donedávna i šéfem ODS v celém Ústeckém kraji. Na podzim se ale rozhodl svou pozici neobhajovat. Kromě komunálních voleb také kandidoval do krajského zastupitelstva, kde se stal předsedou výboru. Naopak neúspěchem skončil jeho pokus prosadit se do Senátu. Vladislav Raška i nadále zůstává členem městského i krajského zastupitelstva.

Psali jsme: HLASOVÁNÍ: Někdejší primátor Děčína Vladislav Raška opouští ODS…ZDE…

Pátek 1. dubna – Druhou květnovou neděli by měli do Děčína dorazit motorkáři z ruského klubu Noční vlci. Ti se vydávají na cestu po Evropě při příležitosti konce druhé světové války, který si chtějí připomenout v Berlíně 9. května. Do Děčína by měli dorazit 
o den dříve a položit květiny 
k pomníku na Folknářích. Kromě toho by pro ně měl být na Husově náměstí nachystán také program a občerstvení. Noční vlci jsou považováni za jeden z nejstarších ruských motorkářských klubů a pyšní se i přízní kremelských špiček. Hlásí se k nim sám prezident Vladimir Putin.