Sobota 30. května – Hrozivý propad ve výběru daní se podařilo zastavit. Na počátku roku totiž městům a obcím na Děčínsku chyběly z daní desítky milionů korun a hrozilo, že pokud se propad nepodaří zastavit, bude nutné škrtat v obecních a městských rozpočtech. Škrty by odnesly především plánované investice. Nyní se ale již propad zastavil. U těch nejdůležitějších daní se dokonce podařilo dohnat plánovaný výběr. Ještě na začátku dubna přitom hlásila například děčínská radnice, že jí ze státní kasy přišlo na daních o sedmnáct milionů méně, než kolik očekávala. Jen na dani z přidané hodnoty byl přitom na počátku dubna propad oproti očekávání o více než šest milionů. Dalších více než sedm milionů chybělo z daní firem. A právě výběr dvou nejdůležitějších daní – tedy daně z přidané hodnoty a daně z příjmů fyzických osob – se téměř podařilo dohnat a Děčín v současné době již vybral téměř tolik, kolik ve svém výhledu předpokládal. V propadu jsou ale i nadále daně od firem.

Neděle 31. května – K vážné dopravní nehodě došlo v neděli 
v Jílovém. Pětatřicetiletý motorkář policejní hlídku předjížděl několik kilometrů před nehodou, a to přes plnou čáru a se zvednutou motorkou na zadní kolo. Policisté tohoto muže dojeli v obci Libouchec, kde je v současné době z důvodu frézování vozovky doprava řízena semaforem. V tu chvíli jej chtěli zkontrolovat, jenže motorkář začal opět ujíždět. Podle policie se obcí řítil stokilometrovou rychlostí. Jeho útěk ale neměl dlouhého trvání, v jedné ze zatáček v Modré nezvládl motorku a narazil do dvou protijedoucích aut. 
S velmi vážnými zraněními jej následně převezl vrtulník letecké záchranky do ústecké nemocnice.

Psali jsme: VIDEO: Vážná nehoda motorkáře v Modré…ZDE…

Pondělí 1. června – Až v pondělí odpoledne se podařilo hasičům uhasit požár přibližně půl hektaru lesa v centru národního parku. Nedaleko Dolského mlýna začal hořet les 
v prudké stráni mezi skalami v neděli odpoledne, s jeho hašením pomáhaly dokonce dva vrtulníky. Hrozilo totiž vzhledem k velkému suchu jeho výrazné rozšíření. Kvůli tmě museli hasiči s hašením přestat po desáté hodině večer 
a na místo se opět vrátili v pondělí ráno. Zcela uhasit se podařilo požár až v pondělí pozdě odpoledne. Kvůli požáru také uhynulo několik mláďat vzácného sokola, který v této lokalitě hnízdí. Velká přítomnost lidí a hlavně techniky, především vrtulníků, je natolik vyděsila, že vyskočila z hnízda. Po požáru byla uzavřena i turistická stezka vedoucí pod místem, na kterém hořelo. Ze stráně totiž spadly dva přibližně metrákové kameny a bylo nutné celou stráň prozkoumat, zda tam není více uvolněných kamenů.

Úterý 2. června – Neobvykle rušno bylo v úterý v děčínské nemocnici. Hasiči spolu se záchrankou a republikovou 
i městskou policií si totiž naplánovali velké cvičení. V sedmém patře děčínské interny hoří ve skladě prádla, na patře je dvacet pacientů. Tuto informaci dostali hasiči na tísňové lince v jednu hodinu odpoledne. Během několika minut se nad Děčínem rozezněly sirény hasičů a policie. K nemocnici vyrazilo několik hasičských aut. Lidé na děčínských ulicích se v tu chvíli zastavovali a řešili, co se děje. Nejvyšší budovu během chvíle obklopilo několik aut hasičů ze čtyř jednotek, nechyběl ani žebřík. Na cvičení se podíleli také studenti děčínské střední zdravotnické školy, scénář cvičení jim přisoudil roli pacientů. Těch skutečných se totiž cvičení nedotklo.

Čtěte: FOTO, VIDEO: Požár v nemocnici: Hasiči cvičně evakuovali pacienty…ZDE…

Středa 3. června – Po roce příprav se dočkaly děti z děčínského Bynova nového hřiště. To nechal postavit děčínský magistrát díky penězům ze soutěže Run Blue, kterou pořádal dovozce automobilů Volkswagen. Do Děčína peníze nakonec putovaly i přesto, že v napínavé soutěži na běžeckém trenažéru skončilo město až na druhém místě. V autosalonu se na jeho získání podílely stovky lidí – žáci škol, sportovci, úředníci, ale i běžní lidé, které atmosféra kolem soutěže strhla.

Čtvrtek 4. června – Již řadu dnů budí značnou pozornost pávi chodící po Děčíně. Ti se mnohdy vydají i kilometry daleko od svého domova. Ten opouštějí kvůli stavebnímu ruchu na zámeckém nádvoří a v okolí sýpky. Podle děčínského magistrátu ale není třeba volat strážníky nebo zaměstnance městského útulku, pávi se totiž zase sami vrátí.

Pátek 5. června – Neskutečně krutě se zachoval neznámý člověk ke kocourovi v Kytlicích. Několikrát ho střelil vzduchovkou do hlavy a nechal ho těžce zraněného na opuštěném místě. Kocour Valdík se ale ukázal jako bojovník: nejenže nelidské zacházení přežil, ale již několik dní se úspěšně zotavuje v děčínském městském útulku a dokonce již o něj mají zájem jiní lidé.

Psali jsme: FOTO, VIDEO: Střelili ho do hlavy. Valdík se ale zotavuje a vyhlíží novou rodinu…ZDE…