Sobota 2. července – Posudek na stezku ve skále, via ferratu, kterou si nechalo zpracovat město Děčín, označil zkušený horolezec a tvůrce stezky Karel Bělina za blábol. Podle něj jej nedělali kompetentní lidé.

ROZHOVOR S KARLEM BĚLINOU ČTĚTE ZDE…

Neděle 3. července – V honičku se zvrtla běžná policejní kontrola v neděli ráno v Děčíně. Když se dopravní policisté pokusili zastavit dvaadvacetiletého řidiče Škody Felicie, muž jim začal ujíždět. Policie proto na Teplické ulici postavila zátaras. Řidič tu ale havaroval a zkusil utéci. Policie ho dopadla a zjistila, že je po něm vyhlášeno pátrání 
– měl nastoupit do vězení.

Pondělí 4. července – Včelaři z Děčínska se obávají rozšíření moru včelího plodu, který se objevil v pohraniční oblasti Saska. Zdroj nákazy Němci neobjevili, není vyloučeno, že se nachází na českém území. Krajská veterinární správa zatím v této souvislosti žádná rozhodnutí nepřijala. Preventivní opatření se proto chovatelé rozhodli učinit sami.

VÍCE ČTĚTE ZDE…

Úterý 5. července – Se startem turistické sezony si na své opět přicházejí vykradači aut. Přestože policie turisty každý rok varuje, aby v autě nenechávali věci, lidé jsou nepoučitelní. Terčem zlodějů se staly například dvě ženy v Hřensku. Jedna z nich totiž zanechala v autě kabelku, kde měla peněženku a platební kartu. O tu přišla, zloděj navíc vybral z jejího bankovního účtu deset tisíc korun.

Středa 6. července – Ostrý zásah na děčínské stezce na skále na Pastýřské stěně mají za sebou děčínští hasiči. Ve středu odpoledne odtud sundavali dívku, která po via ferratě lezla a uvízla na ní. Zřejmě jí došly síly. Dívka je v pořádku, měla jen lehká zranění.

Drsní motorkáři v Děčíně znovu pomohli handicapovaným dětem. U baru Arizona se totiž fotili na motorkách s dětmi z kroužku Krůčky. Z focení vznikne nástěnný kalendář pro rok 2017. Prodávat se bude na podzim a jeho výtěžek využijí Krůčky na své různé aktivity. Loni si například nakoupily pomůcky na svou činnost.

NA FOTOGRAFIE Z FOCENÍ SE PODÍVEJTE ZDE…

Čtvrtek 7. července – Vítězka soutěže SuperStar Sabina Křováková z Děčína má nový videoklip. Ten se natáčel přímo na Děčínsku. Videoklip vznikl k rockové baladě „Noc i den" a natáčel se během jara na skalním útesu. Natáčení klipu tak bylo skutečně adrenalinové.„Z natáčení jsem měla radost a cítila se dobře, protože vlastně probíhalo v mém rodném městě Děčíně, na druhou stranu jsem se vždy bála výšek, a tak právě natáčení na skále patřilo mezi méně oblíbené momenty," popsala zpěvačka Sabina Křováková.

Pátek 8. července – Víte, kde měl na Benešovsku brloh poslední medvěd? Nebo kde jsou Havraní skály? To vše se turisté dozví z nové naučné stezky, která by měla již v příštím roce propojit Benešov nad Ploučnicí a Malou Veleň.

O STEZCE JSME VÍCE PSALI ZDE…