Sobota 8. srpna – Také v sobotu padly teplotní rekordy na všech třech meteorologických stanicích na Děčínsku. A i tentokrát se jednalo o rekordy desítky let staré. Ten nejmladší, děčínský, byl z roku 1998. Na Sněžníku a ve Varnsdorfu pak byly shodně pokořeny rekordy z roku 1992. Nejtepleji bylo podle údajů Českého hydrometeorologického ústavu opět v Děčíně, kde teplota vystoupala oproti pátku ještě o jednu desetinu stupně na 37,4 stupně Celsia. Přesto v tomto případě nedošlo k prolomení absolutně nejvyšší teploty. Ta byla naměřena 28. července 2013, kdy bylo 38,6 stupně.

Neděle 9. srpna – Smrtelná nehoda se stala v Děčíně kousek od divadla. Čtyřicetiletý motorkář se tu rozjel proti zdi a narazil do ní. S těžkými zraněními byl vrtulníkem transportován do ústecké nemocnice, svým zraněním ale podlehl. Pravděpodobně šlo o sebevraždu, muž měl totiž podle svědků dlouhodobé problémy se svou o více než dvacet let mladší přítelkyní. Nakonec na psal na svůj profil na Facebooku dokonce větu: „Končím."

VÍCE O NEHODĚ ČTETE ZDE…

Pondělí 10. srpna – Po dlouhých měsících, kdy v evidenci úřadu práce pravidelně po stovkách ubývali nezaměstnaní, v červenci nezaměstnanost na Děčínsku mírně vzrostla. Děčínsko je v Ústeckém kraji navíc jediný okres, kde byl zaznamenán nárůst počtu lidí bez práce. V červenci evidovala pracoviště úřadu práce na Děčínsku 
a Šluknovsku celkem 7 955 lidí bez práce, což je o rovných padesát nezaměstnaných více než v předchozím měsíci. Míra nezaměstnanosti tak na Děčínsku stoupla o jednu desetinu na 8,8 procenta. Ve všech ostatních okresech Ústeckého kraje nezaměstnanost buď mírně poklesla, nebo v horším případě stagnovala.

Úterý 11. srpna – Na návštěvu Varnsdorfu dorazil anglický policista Petr Torák. Za jeho práci pro romskou komunitu ho vyznamenala britská královna Řádem britského impéria. Kromě jednání na varnsdorfské radnici byla hlavním bodem Torákovy návštěvy Varnsdorfu návštěva ghetta v Kovářské ulici, kde je vyhrocená atmosféra mezi starousedlíky a obyvateli přilehlých panelových domů, převážně Romy. Obě strany si na sebe navzájem stěžují, pravidelně zde musí kvůli rušení nočního klidu zasahovat městská i republiková policie. Podle Toráka je chyba především v komunikaci mezi všemi.

Středa 12. srpna – Dlouhotrvající vedra se dotkla také provozu některých úřadů nebo veřejných institucí na Děčínsku. V řadě kanceláří totiž teploty stoupají tak vysoko, že je v nich dlouhodobý pobyt nesnesitelný. Výjimkou nejsou ani teploty přes třicet stupňů. Tajemník děčínského magistrátu proto dovolil části úředníků odejít domů dříve, než je jejich pracovní doba. Odbory ale i tak byly povinny zachovat svou činnost pro veřejnost, byl totiž úřední den.

DALŠÍ PODROBNOSTI ZDE…

Čtvrtek 13. srpna – K další moderní diagnostické metodě má děčínská nemocnice o krok blíže.Odborná komise totiž schválila pořízení magnetické rezonance pro děčínskou nemocnici. Děčínská nemocnice má v současné době k dispozici kromě klasického rentgenu také počítačový tomograf. A právě ten by měla nová magnetická rezonance doplnit.

Pátek 14. srpna – Policie oznámila, že dopadla muže, který vykradl více než 80 hrobů a hrobek. Nejvíce jich otevřel na Děčínsku.

VÍCE JSME PSALI ZDE…