Sobota 24. května – Jiříkov slavil sto let od doby, kdy byl povýšen na město. Déšť na mnoha místech zkomplikoval dopravu; v Děčíně bylo zaplaveno tradičně Pětimostí, odkud hasiči museli odčerpat vodu.

Neděle 25. května – Pozdě večer se lidé dozvěděli, jak dopadly volby do Evropského parlamentu. Nejenže byla mizivá volební účast, ale z Děčínska se do EP nikdo neprobil.

Pondělí 26. května – Provokatér Lukáš Kohout z Varnsdorfu ve volbách do Evropského parlamentu totálně propadl a oznámil, že končí v politice.

Čtěte: Eurovolby: Voliče volby nezajímaly, Kohout drtivě prohrál…ZDE…

Úterý 27. května – Policie oznámila, že byla minulý pátek nalezena v lesích na děčínských Maxičkách mrtvola. Podle policie tu ležela již delší čas.

Středa 28. května – V Centru Pivovar byla zahájena výstava Labe Tour. Je to výstava prodejní; výtěžek dostane dětské oddělení děčínské nemocnice. Policie požádala veřejnost o pomoc při pátrání po muži z Teplicka, který má na svědomí majetkovou trestnou činnost a zdržuje se údajně někde u Rumburku. Desítky firem
z Česka napálili dva muži ze Šluknovska, kteří si založili firmu, na níž odebírali zboží. To dále prodávali, faktury ale svým dodavatelům neplatili. Škoda se vyšplhala na několik milionů korun.

Čtěte: Obří podvod: Muži okrádali firmy, škody jdou do milionů…ZDE…

Čtvrtek 29. května – Na severu Čech začal sběr jahod. Perné chvilky prožila žena v Děčíně, kterou její malá dcerka omylem zabouchla na balkóně. Žena u sebe naštěstí měla mobilní telefon a zavolala hasiče. Ti byt otevřeli. Dcerka byla v pořádku.

Čtěte: Na severu Čech začal sběr jahod…ZDE…

Pátek 30. června – Poblíž Rumburku, na Dymníku, bylo slavnostně otevřeno nové fotbalgolfové hřiště. Je na něm osmnáct jamek, cena pro dospělého je 200 korun. U slavnostního otevření nechyběl ani někdejší prvoligový fotbalista Luděk Zelenka, který si hru, původem ze Švédska, také vyzkoušel.

Čtěte: U Rumburku bylo otevřeno jediné fotbalgolfové hřiště v Česku!…ZDE…