Sobota, 2. dubna – Benešovští dobrovolní hasiči mohou k zásahům vyrážet novým autem. V sobotu si na náměstí slavnostně převzali novou stříkačku Scania za téměř šest milionů korun.
„Ministerstvo vnitra nám poskytlo dvou a půl milionovou dotaci. Celá akce zrealizování, výběrové řízení trvala více než rok," řekl při předání auta starosta města Filip Ušák.

Neděle, 3. dubna – Dvakrát musel v neděli vzlétnout záchranářský vrtulník na Děčínsku. Nejprve mířil na Sněžník, jen o několik okamžiků později také na Labskou Stráň. První pád člověka ze skály byl záchranářům nahlášen v neděli krátce po čtvrt na dvě odpoledne. Na Drážďanské vyhlídce spadla ze skály žena a vážně se zranila. Nedaleko Belvederu pak ze skály spadl horolezec a zranil si nohu.

Psali jsme: Ze skal na Děčínsku 
se zřítili dva lidé, 
žena je vážně zraněná…ZDE…

Pondělí, 4. dubna – Rok 2025. To je podle ministra dopravy Dana Ťoka zřejmě nejbližší termín, kdy by mohla být dokončena stavba plavebního stupně na Labi. Ministr to v pondělí řekl v Děčíně, kam dorazil na veřejné projednávání 
o jezu. Zároveň dodal, že by se mu líbilo referendum mezi obyvateli Děčína a okolí o tom, zda má být jez postaven.

„Hodně by mi pomohlo 
v rozhodování, kdybych věděl, jak se na jez dívají lidé v Děčíně a okolí. Zda je jim jedno, jestli jez vznikne, nebo jsou proti," prohlásil Dan Ťok.

Úterý, 5. dubna – Obyvatelé Dolního Žlebu i turisté si mohou oddychnout. Přívoz spojující nejodlehlejší část Děčína s pravým břehem bude v provozu i v létě. A to přesto, že mu již na konci března skončilo povolení. Městu se ale podařilo vyjednat jeho prodloužení. Podle současného povolení má čtyřicet let starý prám povolení k provozu až do konce září. Je potřeba ale počítat s určitým omezením.

„Přívoz má prodloužené lodní osvědčení při současném snížení maximální nosnosti na sedm tun. S tím, že je povolena pouze přeprava osob a vozidel do tří a půl tuny," vysvětluje mluvčí děčínského magistrátu Markéta Lakomá.

Na severu Čech padly v úterý teplotní rekordy téměř na všech měřících stanicích.
Z těch, kde se měří více než 30 let, bylo nejtepleji v Doksanech na Litoměřicku, kde bylo 25,5 stupně Celsia. Řekla to Natálie Šustová z ústecké pobočky Českého hydrometeorologického ústavu. Teplotní rekord byl překonán také ve Varnsdorfu.

Středa, 6. dubna – Od loňského podzimu mohou dávat děčínští strážníci na místě pokuty až do pěti tisíc korun. 
A této možnosti začala využívat děčínská městská policie proti majitelům psů, kteří nejsou schopni po svých psech uklidit exkrementy. Na zaneřáděné chodníky a trávníky si totiž prakticky neustále stěžují lidé ve všech částech města.

„V mnoha případech byla uplatněna takto vysoká pokuta. Za poslední měsíc dostalo třináct lidí pokuty ve vyšších tisících korun," říká ředitel děčínské městské policie Marcel Horák.

Čtěte: V Děčíně nepořádným pejskařům hrozí tisícové pokuty…ZDE…

Čtvrtek, 7. dubna – Desítky milionů korun by rád investoval děčínský magistrát do lávky pro pěší nad východním nádražím. Ta současná je dlouhá léta v zanedbaném stavu. Pokud se Děčínu podaří uspět se žádostí o dotaci, rád by zde nechal postavit úplně novou lávku. Po lávce přes východní nádraží si denně zkracují cestu stovky lidí. Vede od Kamenické ulice přes rozlehlé nákladové nádraží do ulice 17. listopadu k nádraží pro osobní vlaky.

„Peníze na rekonstrukci lávky pro pěší chce radnice získat z dotace operačního programu IROP, kdy v rámci výzvy Podpora bezpečnosti dopravy a cyklodopravy lze dostat až 27 milionů korun," uvedla mluvčí děčínského magistrátu Markéta Lakomá.

Náklady na kompletní přebudování lávky jsou odhadovány ale mnohem vyšší, měly by dosáhnout 44 milionů.

Pátek, 8. dubna – velmi vážnými zraněními přepravil do nemocnice v pátek krátce před polednem záchranářský vrtulník mladou ženu z Děčína. Žena se těžce zranila poté, co vypadla z okna.

„Letecká záchranná služba transportovala ženu s velmi vážnými zraněními a zajištěnými životními funkcemi na traumacentrum Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem," uvedl mluvčí krajské zdravotnické záchranné služby Prokop Voleník s tím, že na místě zasahovala i posádka pozemní záchranky.

Podle informací Děčínského deníku vypadla žena z třetího patra domu v Lipové ulici. Přímo pod okny směřujícími do dvora byla po odjezdu záchranné služby vidět na zemi krvavá skvrna.

Psali jsme: Mladá žena v Děčíně vypadla z okna, je těžce zraněná…ZDE…