Sobota 4. června – Dlouhé desítky let čekal na obnovu pomník padlých vojáků u knihovny v Děčíně Podmoklech. Poničen byl po druhé světové válce, na jeho opravu přispělo Ministerstvo obrany. Kromě hlav padlých vojáků byly z desek na pomníku otlučena také jména padlých obyvatel Podmokel. Také tyto desky nechal děčínský magistrát opravit, celkem rekonstrukce pomníku vyšla na více než jeden milion korun. Z toho 80 procent radnice získala z Ministerstva obrany. Místní německý sochař Fritz Tampe vytvořil v první polovině 30. let minulého století kašnu, kterou si málokdo spojuje 
s válečným pomníkem, ve tvaru květu lilie. Uprostřed kašny stála ženská postava plačící nad pěti mrtvými hrdiny, kteří leželi po obvodu kašny na horních plochách listů. Stylizované vysoké reliéfy znázorňovaly ležící mužské postavy pod navršenou zeminou, z postav byla viditelná pouze hlava s rukou.

Neděle 5. června – Několik stovek převážně žen a dívek vyrazilo v neděli na AVON pochod proti rakovině prsu. Akce se v Děčíně konala druhým rokem a i tentokrát byl zájem mezi lidmi veliký. Průvod vyrazil z Podmokel asi o čtvrt hodiny později, než se původně plánovalo, 
a to zhruba ve čtvrt na dvanáct. Čekalo se totiž, až všichni účastníci dostanou 
u stánku balonky. V čele průvodu šli tentokrát bubeníci, kteří celou trasu bubnovali, následovaly je mažoretky a za nimi šli další účastníci. Průvod prošel Děčínem od hlavního nádraží až do zámeckých zahrad.

Čtěte: FOTO, VIDEO: Děčínem 
se po roce znovu pochodovalo proti rakovině prsu…ZDE…

Pondělí 6. června – Přímo pod ruce restaurátorům obrazů je možné se podívat až do 15. června na benešovském zámku. Restaurátorky Milada Stroblová a Stanislava Chlumská totiž oživují v provizorní dílně na Horním zámku portréty šlechtického rodu Thunů.

Úterý 7. června – První pomoc od čtenářů Děčínského deníku dorazila v úterý odpoledne k rodině 
z Arnoltic, jejichž majetek dvakrát po sobě devastovala voda z přívalových dešťů. Voda mladé rodině vytopila přízemí domu až do půlmetrové výšky. Navíc sem přinesla bahno z polí, poničila jim část zahrady i auta. Čtenáři rodině věnovali rychlovarnou konvici, plotýnkový vařič nebo remosku. Právě takovou drobnou elektroniku jim voda zničila.

Psali jsme: FOTO: Čtenáři Deníku pomohli vytopené rodině z Arnoltic…ZDE…

Středa 8. června – Problémy se sekáním trávy 
v Děčíně minulý týden vygradovaly. Stěžovali si především lidé bydlící v Bynově. Firma, která má údržbu zeleně na starosti, totiž svou práci nezvládá. Nejenže seká pozdě, ale nechává posekanou a hnijící trávu ležet na trávnících, což vede k jejich poškození. Obyvatelé některých panelových domů si také stěžovali na nesnesitelný zápach z kontejneru, do kterého sekáči dávali trávu. Ten byl totiž na sluníčku několik dnů a také 
v něm začala tráva hnít.

Čtvrtek 9. června – Ve čtvrtek začal před děčínským okresním soudem proces s varnsdorfskou městskou zastupitelkou Lenkou Juricovou, která je obžalovaná z pomluvy. Na problémy si Lenka Juricová zadělala loni na květnovém zasedání zastupitelstva. Tehdy v souvislosti s výběrovým řízením na ředitele městské akciovky Regia vyslovila obavy, aby se novým ředitelem nestal Miloslav Kucer, ředitel rumburského kulturáku a sportovišť. Podle jejích informací se totiž do výběrového řízení měl přihlásit. Juricová tehdy argumentovala tím, že si Kucer se svou ženou „měli z rumburské radnice udělat dojnou krávu".

Čtěte: Ostrá slova musí zastupitelka Juricová vysvětlovat u soudu…ZDE…

Pátek 10. června – Velkým neštěstím mohla skončit páteční nehoda v centru Děčína. Muž, jehož při řízení auta zaskočila srdeční slabost, totiž narazil do signalizačního zařízení na železničním přejezdu u děčínského nákupního Centra Pivovar. Naštěstí tudy v tu chvíli nešel žádný chodec. Přitom právě přes tento přejezd na Kozí dráze chodí lidé do nákupního centra. Těsně před nehodou jel řidič od kruhového objezdu Sofijskou ulicí podél Pivovaru. Právě v tomto místě se mu za volantem udělalo špatně. Vyjel ze silnice na trávník a po několika desítkách metrů narazil do signalizačního zařízení na železničním přejezdu. Zraněného muže, kterého vyprostili a jako první oživovali policisté, přepravil do ústecké Masarykovy nemocnice vrtulník.