Sobota 18. června – Prudké bouřky dorazily v sobotu na Děčínsko. Krátce po 14. hodině zasáhl blesk tři lidi na Starém Městě. Nejvážnější zranění utrpěla žena, která se účastnila grilování v zahradní kolonii. Ta měla od blesku popálený hrudník. Všechny tři zraněné převezli záchranáři do nemocnice. Nejvážněji zraněnou ženu na chirurgii, ostatní dva na neurologii, protože si stěžovali na brnění končetin. Posledního zraněného propustili lékaři po dvou dnech. Kromě této události zasahovali na několika místech u stromů zasažených bleskem hasiči. Například v zámeckém parku na Mariánské louce zasáhl blesk tisovec, který je památným stromem. Kvůli nebezpečí následného pádu jej museli hasiči po povolení ochránců přírody pokácet. 


Čtěte: FOTO: V Děčíně zasáhl blesk tři lidi, jeden je vážně zraněný…ZDE…

V Ústí nad Labem došlo v sobotu večer k tragické dopravní nehodě. Zahynula při ní studentka děčínské průmyslovky. Právě na škole její spolužáci vytvořili na její památku pietní místo s fotografií a svíčkami.

Neděle 19. června – Mezinárodní hudební festival letos probíhal od pátku do neděle nejen na Děčínsku, ale také v Německu. Již v pátek na děčínské Střelnici soutěžily big bandy do 25 let. Koncertovalo se i na Masarykově náměstí, kde večer proběhlo vyhlášení výsledků a páteční program zakončil se svým vystoupením Sebastian. V sobotu se festival přesunul do svého „hlavního města" České Kamenice, kde nechyběl tradiční průvod městem. Předvedly se také mažoretky, jejichž vystoupení na náměstí se lidem líbilo. V místním Domě kultury pak soutěžily big bandy nad 25 let. I letos jejich výkony hodnotila odborná porota, ve které nechyběl ani Felix Slováček. Na své si přišly i milovníci dechovky, večer se pak představil jako host Roman Vojtek, zazpíval i zpěvák Tomáš Savka. V sobotu odpoledne sice festival trochu narušil déšť, ale program pokračoval podle plánu ceny se v půl osmé večer rozdělovaly pod deštníky. Lidé pak vydrželi navzdory počasí až do konce. Festival ale během víkendu hostila i další města na Děčínsku, která viděla některé části programu, hudebníci zavítali do Krásné Lípy, Rumburku, Hřenska či Janova.

Pondělí 20. června – Na celé dva měsíce bude během letních prázdnin uzavřená lůžková část dětského oddělení děčínské nemocnice. Kromě toho budou v červenci také uzavřené odborné ambulance na dětském oddělení. Obojí si vynutil nízký počet lékařů sloužících na dětském oddělení. Znovu otevřená lůžková část by měla pomoci prvním pacientům opět v září.

Psali jsme: Na léto
 se uzavře dětské oddělení v děčínské nemocnici…ZDE…

Úterý 21. června – Děčínský magistrát minulý týden získal posudek na čtvrtý nástup na via ferratu na Pastýřské stěně. Podle posudku je tento nástup nebezpečný a město by jej mělo co nejdříve jako vlastník pozemků odstranit. Závěry posudku ale odmítá tvůrce ferraty Karel Bělina.

Čtěte: Spor o ferratu v Děčíně: Nový nástup není bezpečný, tvrdí nový posudek…ZDE…

Středa 22. června – Šek na třicet tisíc korun získal ve středu ráno u děčínského TESCA Dětský domov Země dětí a ŠJ Česká Kamenice. Za peníze si děti užijí letní pobyt. O vítězi rozhodli zákazníci TESCA prostřednictvím hlasování v programu „Vy rozhodujete, my pomáháme", který si klade za cíl podporovat činnost neziskových a příspěvkových organizací napříč Českou republikou.

Čtvrtek 23. června – Desítky tisíc turistů zamířily minulý týden do saského městečka Sebnitz, které leží přímo na hranicích v těsném sousedství s Dolní Poustevnou. Konal se zde totiž celoněmecký sraz turistů. Řada z účastníků se vydala na výlety také do Českého Švýcarska, po celou dobu konání srazu totiž jezdil zvláštní vlak mezi Děčínem, Bad Schandau, Dolní Poustevnou a Krásnou Lípou.

Pátek 24. června – V závěru minulého pracovního týdne vyjely do ulic několika měst na děčínsku kropící vozy, aby ochladily rozpálené ulice. Již ve čtvrtek ochlazovali ulice a náměstí 
v Benešově nad Ploučnicí tamní dobrovolní hasiči, v Děčíně pak v pátek po městě jezdil kropící vůz rozstřikující vodu.