Pondělí 10. prosince –  Týden začal nepříliš optimistickou zprávou, že počet lidí bez práce v kraji i na Děčínsku opět vzrostl. V našem okrese nemá práci 9 447 lidí. Budovu bývalého skladu na děčínském východním nádraží zničil v pondělí večer oheň. Budovu zřejmě zapálili bezdomovci.

Úterý 11. prosince – Do děčínské nemocnice opět dorazil zdravotní klaun, který přišel několik dní před Vánoci potěšit děti na dětském oddělení. Studenti v Česku volili prezidenta. Nanečisto. V celé zemi – i ve čtyřech školách na Děčínsku – jasně zvítězil Vladimír Franz.

Středa 12. prosince – Na devadesáti místech Česka proběhl unikátní projekt Deníku a Rádia Impuls – Česko zpívá koledy. Na Děčínsku lidé zpívali v Benešově nad Ploučnicí s místním dětským sborem Klubíčko. V děčínské knihovně se konala prodejní výstava, jejíž výtěžek získá Domeček, organizace pomáhající zdravotně postiženým lidem. Velká sláva se konala v Jiříkově. V domě Severka se totiž slavila desetiletá spolupráce mezi tímto domovem a místní základní školou.

Čtvrtek 13. prosince – Policie v Děčíně upozornila na dva případy, kdy si lidé objednali zboží přes internet, a i když řádně zaplatili zálohu, zboží se nedočkali.

Pátek 14. prosince – Meteorologové vydali varování před ledovkou na celý víkend. Řidiči ale řešili problémy na silnicích celý týden. Na silnicích totiž místy ležel rozježděný sníh. Lyžařský areál Horní Podluží odstartoval novou lyžařskou sezónu. Na Děčínsku shořela další roubenka, tentokrát v Rynarticích na Děčínsku.

Sobota 15. prosince – Na děčínském zámku se peklo – proběhla tady totiž akce Koláč pro zámek, do které se mohly zapojit všechny hospodyňky.

Neděle 16. prosince – A znovu děčínský zámek, kde si mohli lidé na trzích užít adventní atmosféru.