Pondělí 2. července – Policie oznámila, že na Šluknovsku došlo během jediného dne ke dvěma nezávislým útokům na policisty. Jednou byli napadeni policisté ze Speciální pořádkové jednotky. V Děčíně a Šluknově nastoupilo do služby dvanáct asistentů prevence kriminality, a to převážně z řad Romů. Dotace na jejich mzdu vystačí zatím na dva roky. Děčínsko pozdě večer zasáhla silná bouřka. Kácela stromy, komplikovala dopravu.

Úterý 3. července – Policie zatýkala v ústeckém Úřadu regionální rady Severozápad. Ta pomáhá rozdělovat evropské dotace. Pokud by se musely vracet, dostala by se řada měst – a mezi nimi i Děčín – do finančních problémů. Děčín totiž získal evropskou dotaci například na bazén či novou knihovnu.

Středa 4. července – Pro mnoho lidí se jednalo o poslední pracovní den před prodlouženým svátečním víkendem.

Čtvrtek 5. července – Odstartoval 25. ročník tradičního cyklistického závodu Tour de Feminin. Na startu stanula také olympijská vítězka v rychlobruslení Martina Sáblíková. V Děčíně na Kamenické ulici začala výrazná dopravní omezení kvůli opravě kanalizace. Znovu o sobě dala vědět bouřka; v Chřibské na Děčínsku kvůli ní hasiči preventivně evakuovali dětský tábor. Ve Varnsdorfu zase létala letadélka, proběhla tu tradiční přehlídka Varnsdorfský upoutanec.

Pátek 6. července – Děčínská zoo se večer otevřela na speciální letní noční prohlídku.

Sobota 7. července – Přes Děčínsko se přehnala další bouřka a deště, ty zvedly hladiny říčky Mandavy.

Neděle 8. července – V Děčíně se na Smetanově nábřeží slavil Evropský den koupání v řekách. Definitivně skončil cyklistický závod Tour de Feminin.