Škola tak reaguje na poptávku cestovních kanceláří a hotelů, které chtějí mít na pozicích animátorů odborníky
s odpovídajícím vzděláním.
Animátor je specializovaný druh průvodce v cestovním ruchu, který se o volnočasové aktivity klientů v dané destinaci stará. Organizuje sportovní, kulturní či například wellness program pro turisty různých zájmů a věkových kategorií.

Samozřejmostí je nutná jazyková výbava, kterou získává již studiem na naší škole, neboť v rámci oboru jsou vyučovány tři světové jazyky: Anglický, německý a ruský.

Absolventi tohoto oboru se na pracovním trhu jistě neztratí. Studium je zaměřeno rovněž na aktuální dění v cestovním ruchu, který je jedním z nejrychleji se rozvíjejících odvětví světové ekonomiky.

Samozřejmostí je připravenost pro další studium na vysokých či vyšších školách. Uplatnění mohou absolventi nalézt v mezinárodních hotelových řetězcích, cestovních kancelářích, informačních centrech, v zahraničí a podobně.

Již v průběhu studia mají žáci možnost vyzkoušet si výkon své budoucí profese v zahraničí. Konkrétně v rámci tříměsíční stáže na řeckých ostrovech Kos a Rhodos, kde se zapojí do animátorských týmů v hotelech a hotelových komplexech.

Nový obor s sebou přináší rovněž nutnost inovace školských zvyklostí. Výuka nebude probíhat pouze pod přísnou taktovkou učitele, právě naopak, učitel se stane členem animačního týmu a všichni společně budou trénovat 
a kreativně tvořit rozmanité volnočasové aktivity pro cílové skupiny turistů.

Každý z absolventů si pak po skončení studia odnese ze školy vlastní portfolio volnočasových aktivit, z něhož bude při výkonu své profese čerpat.

Autor: Šárka Štruplová Růžičková