Stejné množství nafty stojí v průměru 27,02 koruny. Za týden tak obě komodity zdražily zhruba o 40 haléřů. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny dlouhodobě sleduje.

V Ústeckém kraji jsou nadále ceny mírně pod republikovým průměrem, který je u benzinu 29,01 korun za litr a u nafty 27,24 korun za litr. Benzin i nafta se vrátily ke zdražování v březnu, předtím jejich ceny měsíce klesaly. Nad 29 korunami byl Natural 95 naposledy v polovině loňského prosince, nafta se za víc než 27 korun prodávala naposledy počátkem ledna.

Nejdražší je aktuálně benzin na Vysočině a nejlevnější v Karlovarském kraji. Za naftu zaplatí nejvíce řidiči v Praze a nejméně v Královéhradeckém kraji.

V Ústeckém kraji uvádí nejvyšší cenu u Naturalu 95 čerpací stanice na Chomutovsku, kde průměr činí 29,14 koruny za litr.

Nejlevnější je benzin na Děčínsku, tamní pumpaři ho prodávají za 28,67 korun za litr. Naftu koupí nejvýhodněji motoristé na Lounsku, stojí tam 26,82 koruny litr. Nejdražší nafta je na Ústecku, kde je průměr 27,23 korun za litr.

V sousedním Německu se cena benzinu nezměnila. Za obdobu Naturalu 95 zaplatí řidiči v přepočtu 35,91 koruny. Mírně zdražila nafta, která stojí v přepočtu průměrných 29,70 koruny.