Průměrné ceny paliv jsou na severu Čech stále o málo nižší, než je republikový průměr. Ten u Naturalu 95 činí 29,91 koruny za litr a u nafty 28,31 koruny za litr. Nejdražší benzin nabízejí čerpací stanice na Vysočině, a naopak nejlevnější je v Moravskoslezském kraji. Za naftu zaplatí řidiči nejvíce na Vysočině a v Praze, nejméně stojí v Královéhradeckém kraji.

V Ústeckém kraji se pouze na Chomutovsku dostala cena benzinu nad třicetikorunovou hranici. Nejvýhodněji řidiči koupí Natural 95 na Děčínsku, kde za litr zaplatí 29,44 koruny. Nejvyšší cenu nafty ukazují čerpací stanice na Ústecku, a to 28,57 koruny za litr. Nejlevnější Diesel je nyní v rámci kraje na Lounsku, kde litr stojí 27,88 koruny.

V sousedním Německu ceny pohonných hmot v uplynulém týdnu rostly. Benzin se nyní v přepočtu prodává průměrně za 37,11 koruny. Nafta zdražila v přepočtu na 30,87 koruny.

Prázdniny i před rokem byly na trhu paliv ve znamení stagnace. Na konci loňského června byly ale ceny o zhruba tři koruny vyšší. Natural 95 tehdy v Ústeckém kraji stál 32,80 koruny za litr a nafta 32,11 koruny za litr.