Litr benzinu stojí 35,98 koruny, nafty 35,43 koruny. Přestože průměrná cena za celý kraj se za uplynulý týden snížila, v mnoha okresech cena benzinu nebo nafty mírně rostla.

Nejvýrazněji zlevnila nafta na Mostecku, cena tam klesla o 23 haléřů na litr. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny pohonných hmot dlouhodobě sleduje. Průměrná cena počítaná za celé Česko se naopak opět začala zvyšovat.

Cena benzinu v regionu stoupala od konce loňského prosince, nafta zdražovala od poloviny ledna. Dlouhodobý vzestup cen se zastavil až na začátku března, kdy ale byly ceny nejvyšší od loňského září. Od té doby mírně klesají. Za poslední týden se snížily ceny benzinu na Chomutovsku a Lounsku, nafta je levnější na Děčínsku, Lounsku, Mostecku a Ústecku. V ostatních částech kraje ceny pohonných hmot mírně rostly. Nejvíc podražil litr benzinu na Litoměřicku, cena je vyšší o deset haléřů.

Nejlevnější je litr benzinu na Chomutovsku, kde Natural 95 stojí v průměru 35,74 koruny. Následují Ústecko, Teplicko a Mostecko. V Ústí nad Labem, Teplicích a blízkém okolí je ale možné natankovat i výrazně levněji, než je průměrná cena, protože v okolí jsou tři čerpací stanice levného řetězce Tank Ono a podobné ceny se snaží držet i někteří konkurenti. Litr Naturalu 95 tam již od 22. března stojí 34,50 koruny a nafty 33,90 koruny. O 30 haléřů dráž mohou řidiči natankovat obě pohonné hmoty u teplického hypermarketu Albert. Od cenové války už upustil ústecký Globus, který se dříve také snažil držet ceny na úrovni nedaleké levné čerpací stanice. Nejvyšší průměrná cena litru benzinu v kraji je na Litoměřicku za 36,34 Kč, více než 36 korun za litr zaplatí řidiči také na Lounsku a Děčínsku.

Nafta je v průměru nejlevnější na Chomutovsku. Stojí průměrně 34,97 koruny za litr, například u tamního hypermarketu Globus je ale cena ještě o 57 haléřů nižší. V ostatních částech kraje je cena vyšší než 35 korun za litr. Nejdražší naftu mají na Děčínsku, kde litr stojí 35,76 koruny. Jen o tři haléře na litr je levnější na Litoměřicku.