Ceny pohonných hmot v Ústeckém kraji rostly v uplynulém týdnu stejnou rychlostí jako v předchozím období. Pokračuje tak trend postupného zdražování benzínu i nafty.

U Naturalu 95 se cena zvýšila o 44 haléřů na průměrných 30,86 koruny za litr, u nafty o 30 haléřů, a řidiči tak za litr zaplatí v průměru 30,90 koruny. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny dlouhodobě sleduje.

V rámci regionu řidiči nejvýhodněji natankují na Děčínsku, kde stojí litr nejprodávanějšího benzinu v průměru 30,67 koruny a litr nafty se prodává za 30,78 koruny. Okres se do čela žebříčku dostal poprvé.

Naopak nejvyšší jsou ceny u čerpacích stanic na Litoměřicku. Právě v tomto okrese a ještě na Chomutovsku je nafta o něco levnější než benzin.

V Ústeckém kraji v minulých měsících ceny pohonných hmot klesaly až k hranici 29 korun za litr. Pokles skončil před měsícem. Podle analytiků by v delším horizontu měly ceny již jen stoupat či stagnovat.

V rámci celé České republiky překročily v tomto týdnu ceny obou komodit hranici 31 korun za litr. Natural 95 se prodává průměrně za 31,17 korun za litr a nafta 31,28 korun za litr.

V Ústeckém kraji lze ještě ve čtyřech ze sedmi okresů natankovat za ceny pod touto hranicí.

Nejnižší jsou ceny v republice v Královéhradeckém kraji a nejvyšší v Jihomoravském kraji, který nedávno překonal i dříve dlouhodobě nejdražší Prahu.