Vyplývá to z informací společnosti CCS, která ceny dlouhodobě sleduje. Fronty se zejména ve večerních hodinách tvoří u pump, které nabízejí litr nafty za 26,90 Kč za litr. Řidiči plní i kanystry. Podle některých analytiků by se propad cen měl již zastavit.

Průměrná cena benzinu Natural 95 klesla od minulé středy v Ústeckém kraji o 22 haléřů na 28,95 koruny za litr. Naftu motoristé natankují za průměrných 28,99 koruny za litr, což je o 25 haléřů méně než před týdnem. Průměrné ceny v ČR jsou 29,38 koruny za litr Naturalu 95 a 29,48 koruny za litr nafty.

Ústecký kraj patří nadále společně s Pardubickým, Jihočeským a Královehradeckým mezi regiony, kde za obě komodity utratí šoféři nejméně. Nad třicetikorunovou hranicí se v Česku nadále drží průměrné ceny Naturalu a Dieselu v Praze a Jihomoravském kraji, za průměrných 30 korun se prodává i nafta na Vysočině.

V rámci Ústeckého kraje lze koupit Natural 95 nejvýhodněji na Teplicku, kde litr stojí 28,57 koruny. Ve stejném okrese je také nejnižší průměrná cena nafty, litr se prodává za 28,80 koruny. Naopak nejvíce za litr nafty i benzinu zaplatí lidé na Lounsku.

V sousedním Německu podle serveru www.fuel-prices-europe.info stojí litr nejprodávanějšího benzinu 35,48 Kč/l a litr nafty nakoupí řidiči v průměru za 31,32 Kč/l. Němcům se tak vyplatí natankovat před odjezdem domů ještě v Čechách.