Těch se měl dopustit v souvislosti s čerpáním dotací na chod fotbalového klubu od města. Trégr byl
v té době předsedou klubu. Rozsudek není pravomocný, státní zástupce si ponechal lhůtu na odvolání.

Podle soudu se nepodařilo vinu Jaroslava Trégra při hlavním líčení prokázat.

„Vina nebyla prokázána zejména na základě výpovědi pana Heinzla (bývalý sekretář FK Rumburk – pozn. red.) před soudem," uvedl při odůvodnění rozsudku soudce Jiří Uřídil s tím, že podání obžaloby ale bylo správné. Jenže během hlavního líčení se vše obrátilo. Zdeněk Heinzel totiž v přípravném řízení prakticky odmítl vypovídat. Před soudem nakonec popsal, jakým způsobem zpracovávání podkladů pro dotace a jejich následné vyúčtování v Rumburku fungovalo. 
Ty měl zpracovávat právě 
Heinzel, následně je dávat ke kontrole na městský úřad a po schválení kontrolory je nechal Jaroslavu Trégrovi podepsat.

Podle děčínského okresního soudu i Jaroslava Trégra se skutky popisované v žalobě skutečně staly, ale soud se přiklonil na stranu obžalovaného bývalého starosty města s tím, že se státnímu zástupci nepodařilo argumenty obhajoby vyvrátit. Trégr navíc argumentoval tím, že se nijak neobohatil. Což kromě soudu uznal i státní zástupce.

„Pokud má někdo iluzi, že je statutární zástupce schopen kontrolovat všechno, co podepisuje, tak nemá tušení, jak to ve skutečnosti funguje. Pokud jsou další lidé v tom subjektu, kteří jsou zodpovědní za určité činnosti, tak není možné, aby jim jejich šéf nevěřil a jejich práci překontrolovával," uvedl dále v odůvodnění osvobozujícího rozsudku soudce Jiří Uřídil.

Sám Trégr před soudem uznal, že byla chyba, že svým kolegům ve všem věřil. Podle vyšetřovatelů totiž byly některé dotace vyúčtované tak, že předkládané doklady s dotacemi nijak nesouvisely.

Pro bývalého rumburského starostu středečním soudem každopádně skončilo čtyři roky trvající martyrium.

„Toto je poté, co vám někdo zničí život, v právní rovině milé a očekávané, protože pan soudce přesně popsal, jak věci fungovaly a jak byly, dal si tu práci se prokousat těmi hromadami papírů," řekl Děčínskému deníku po vynesení rozsudku Jaroslav Trégr s tím, že doufá, že se druhá strana nebude odvolávat a jemu zase začne klidný život, kdy se bude moci naplno věnovat i jiným věcem.

Jaroslav Trégr je přesvědčen o tom, že celá dotační kauza odstartovala proto, že se stal před čtyřmi lety starostou města. Trestní oznámení bylo totiž podáno krátce po jeho zvolení do čela Rumburka v létě 2012. Tehdy vystřídal Jaroslava Sykáčka, který je starostou města nyní.

Zajímavé kauzy na DěčínskuDarek Šváb – Někdejší místostarosta Rumburku stojí před soudem za údajné vydírání a útisk městských strážníků z doby, kdy byl ve vedení města. Šváb to odmítá. Rozsudek zatím nepadl, v případě odsouzení mu hrozí až osm let vězení.
Pavla Vacková – Jednička na kandidátce Alternativy pro občany je souzena za pomluvu děčínského hokejového klubu, na který 
v posledních letech opakovaně útočila například na sociální síti facebook. Vacková vedení klubu označila například za tuneláře. Loni v prosinci byla za pomluvu odsouzena samosoudcem, po jejím odvolání začalo hlavní líčení. Rozsudek zatím nepadl.
Vedení Varnsdorfu – Je možné, že před soudem stane někdo z vedení města Varnsdorf. Policie totiž v současné době prošetřuje nákup služebních aut ve Varnsdorfu. Zatím ale nebyl nikdo obviněn.