Její šestý ročník bude probíhat od čtvrtka 19. září do neděle 22. září. Součástí velkolepé akce, které se může zúčastnit také široká veřejnost a být u toho, kdo získá titul mistra světa, bude Danceshock Open Air Show na děčínském Masarykově náměstí. Tady si lidé budou moci společně s účastníky mistrovství zatančit.

„Mezinárodní taneční soutěž pořádá už od roku 2012 ústecká taneční skupina Freedom, patronem je Česká i Mezinárodní taneční organizace. Záštitu nad letošním ročníkem převzalo město Děčín a ve spolupráci s pořadatelem připravilo program na páteční odpoledne,“ uvedl mluvčí děčínského magistrátu Luděk Stínil.

Ilustrační foto.
Internetové podvody mají na Děčínsku desítky obětí. Terčem jsou hlavně teenageři

Program na Masarykově náměstí začne 20. září v 15 hodin, návštěvníci se mohou těšit kromě vystoupení účastníků mistrovství světa také na děčínské Superstars Sámera Issu a Sabinu Křovákovou. Společný průvod pak odvede soutěžící i diváky na večerní finále. Ti, kteří se průvodu zúčastní, budou mít vstup na stadion zdarma.

Uplynulé ročníky Danceshock probíhaly na zimním stadionu v Ústí nad Labem. Děčín se stane dějištěm tak velkolepé taneční show úplně poprvé. Mezinárodní taneční soutěž v disciplínách disco dance show, street dance show, disco dance, disco dance freestyle a disco star všech věkových kategorií navštíví na dva tisíce soutěžících z 18 zemí světa.

Vedení soutěže zajistilo ve spolupráci s městem pro tanečníky městskou dopravu zdarma, aby mohli mimo soutěž poznávat Děčín. Výhodnější budou mít také vstupné na turistické atrakce, jako je děčínský zámek, Pravčická brána, výlet lodí do Hřenska, návštěva zoo či aquaparku.

Na klíčence jsou prohozené symboly hasičů a zdravotnické záchranné služby
Popletený dárek: Klíčenky pro prvňáčky měly špatná čísla na hasiče a záchranku

Danceshock bude od čtvrtka až do neděle začínat vždy ráno a končit až po 22. hodině. Na stadionu tak bude dunět hudba a proudit davy tanečníků doslova celé čtyři dny. Lidé se budou moci průběžně dozvídat výsledky mistrovství na sociálních sítích.

I složení odborné poroty, která bude rozhodovat o těch nejlepších tanečnících, je mezinárodní. Předsedkyní se stala bývalá přední tanečnice Meta Zagorc ze Slovinska, akci dozoruje Carsten Rott z Německa. V porotě usednou další významní profesionálové z taneční branže jako Eva Vlková nebo Hana Kovalančíková z ČR, Adéla Pellerová a Alexa Tothová ze Slovenska, Mihael Lampic ze Slovinska, Maria Elena Mangiacarne z Itálie, Piotr Patlaszynski z Polska, Svetlana Subotic ze Srbska nebo Eniko Vollay z Maďarska.

Vstupenky na jeden den soutěže stojí 20 eur, na celé čtyři dny 65 eur. Děti do jednoho metru výšky vstup neplatí, dospělí nad 65 let zaplatí na den 10 eur. Pouze na finále, které se koná vždy od 18 hodin, návštěvníci zaplatí 8 eur.

Ilustrační foto.
Cyklisty v Děčíně zastavil drát z oceli. Podobné pády mohou skončit tragicky