Před dvěma lety ji založila tanečnice třídy A Julie Kolesnichenko, která má za sebou několik skvělých tanečních úspěchů. V páru s Janem Smělým například vybojovala 1. místo na Mistrovství Prahy 2013.

Julia pochází z jihu Ruska 
z taneční rodiny. Od roku 2007 žije v Čechách a věnuje se soutěžnímu tancování. Jejím cílem při založení taneční školy bylo znovu vytvořit tradici společenského tance v Děčíně.

Co frčí?

V taneční škole Bella Danza trénují děti od 4 let, junioři
a také dospělí.

„Velmi oblíbené jsou latinskoamerické tance pro ženy, kde dámy nepotřebují taneční partnery – jsou vyučovány sestavy, které jsou určené pro sólo tancování," láká Julia.

„Společenský tanec je i přes svou uměleckou krásu sportem. Je to fyzicky náročná aktivita, která zpevňuje a posiluje všechny druhy svalů 
v lidském těle," dodává tanečnice.

Po dvou letech si škola připisuje úspěchy. Proběhly celkem již čtyři přehlídky mladých tanečníků; dětské páry začaly jezdit na soutěže po České republice.

Bella Danza: Taneční škola, kde vám tanec zachutná!Děti z taneční školy Bella Danza jste mohli vidět také na Dance Děčín 2013, na Poháru města Ústí nad Labem a na soutěži Cvikovská parketa či 
v Teplicích na soutěži Grand Prix.

Jak a kde?

Tance jsou rozděleny na dvě skupiny: standardní (waltz, tango, valčík, slow foxtrot 
a quickstep) a latinskoamerické (samba, cha-cha-cha, rumba, pasodoble, jive).

V současné době taneční školu Bella Danza navštěvuje přes čtyřicet žáků ve věku od 4 do 60 let.

„Trénujeme v prostorách Domu Dětí a Mládeže v Divišově ulici v Podmoklech," říká Julia, která se v současné době potýká především s nedostatkem kluků ve věku od 8 do 18 let. Tato věková kategorie totiž nemá o společenský tanec příliš velký zájem.

I z tohoto důvodu ve světě vznikl nový druh taneční aktivity – Latinoshow. Jde o převážně holčičí formace. Tanečnice se pohybují v rytmu latinskoamerických tanců 
v krásných šatech. Tak vytvářejí krásná představení pro diváky.

Taneční skupina Bella Danza poskytuje také předtančení Latinoshow, standardních nebo latinskoamerických tanců pro nadcházející plesovou sezónu, která již brzy odstartuje.

KONTAKT:
Telefon: 774 265 349
E-mail: kamistad5@yahoo.com
Web: www.belladanza.ic.cz