Podmínky pro lyžaře jsou dobré

Ústecký kraj – Na Děčínsku si lyžaři stále zalyžují. Plně v provozu je areál v Horním Podluží na v Lužických horách. Lyžaři tady mají k dispozici téměř dva kilometry sjezdovek. Leží na nich do 60 centimetrů sněhu. Oproti tomu na Jedlové je lyžařský areál již uzavřen kvůli vysokým teplotám. Ty se ale mohou ještě změnit, proto je možné, že si tu nakonec lyžaři o víkendu ještě zalyžují. Velmi dobré podmínky stále nabízejí lyžařské areály v celém Ústeckém kraji. Pro běžkaře jsou připraveny tři stovky kilometrů upravených tratí, především v Krušných horách. V Zadní Telnici na Ústecku je v provozu celý areál, který nabízí více než šest kilometrů tratí různé obtížnosti. Jezdí všechny vleky i lanová dráha. Na sjezdovkách leží podle provozovatelů kolem půl metru sněhu.

Přijďte si zaplesat na Zámek Děčín

Děčín – Právě dnes 18.2. si můžete přijít zatančit na oblíbený Zámecký ples, který se koná již pošesté. Návštěvníky čeká pestrý taneční program. K vidění budou ukázky tanců. K tanci zahraje kapela BOOM!BAND a Julev. Těšit se můžete i na fotokoutek, dámy si odnesou malou pozornost.

Městská policie hledá nové strážníky, volná jsou čtyři místa

Děčín – Doplnit stav strážníků chce během následujících týdnů děčínská městská policie. Volná jsou v tuto chvíli čtyři pracovní místa. Zájemce o práci strážníka musí být starší 21 let, být trestně bezúhonný, fyzicky a duševně způsobilý a musí mít střední vzdělání s maturitou. Zájemci o práci strážníka mohou zaslat životopis na e-mail marcel.horak@mmdecin.cz, případně si sjednat osobní schůzku na tel. 412 593 180. Vybraní uchazeči následně absolvují psychotesty a nutnou zdravotní prohlídku. „Přijatí uchazeči pak nastoupí do vzdělávacího kurzu, na jehož konci je čeká zkouška odborné způsobilosti," řekl ředitel MP Děčín Marcel Horák. Dodal, že větší šanci mají ti zájemci, kteří jsou držiteli platného osvědčení a úvodní vzdělávací kurz se jich tak netýká.

Do Ludvíkovic míří hudební skladatel Roman Dragoun

Ludvíkovice – Fanoušci bigbeatu se mohou těšit na příští sobotu. Do ludvíkovického kulturáku totiž 25. února zavítá zpěvák, skladatel a klávesista v jedné osobě Roman Dragoun a také Petr Kalandra Memory band, kapela, která vznikla jako pocta muzikantovi Petru Kalandrovi. Koncert začíná ve 20 hodin, vstupenky lidé seženou na ludvíkovickém obecním úřadě, v restauraci kulturního domu nebo pak přímo na místě.

Děčínská knihovna zve na to nejlepší ze světových oper

Děčín – To nej ze světových oper představí v děčínské městské knihovně na večeru vážné hudby. Ten se uskuteční v pondělí 20. února v 18.30 v sále knihovny. Večerem bude tradičně provázet Jan Bučina. „Všechny příznivce vážné hudby srdečně uvítáme," zve na akci ředitel děčínské knihovny Ladislav Zoubek.

V muzeu je k vidění největší sbírka rozhleden a věží na světě

Děčín – Výstava s názvem Za obzorem, jež přibližuje miniaturní svět rozhleden, je v děčínském muzeu k vidění až do konce března. Sběratel a stavitel modelů Tomáš Hobzík nashromáždil vlastní originální světovou kolekci modelů českých rozhleden a věží, jež je největší kolekcí na světě, a světových majáků, která je podle znalce třetí největší v Evropě. Dohromady je to více než 300 modelů a stále pod rukama modeláře vznikají nové. Na výstavě si prohlédnete známé české rozhledny či věže i se všemi jejich detaily.

Hejtman navštívil Šluknovsko

Šluknovsko – Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček zavítal na celodenní návštěvu Šluknovského výběžku. Tu zahájil setkáním s vedením města Dolní Poustevna v čele se starostou Robertem Holcem, kde jej čekalo jednání na téma podpora Sdružení dobrovolných hasičů či zastavení odlivu obyvatel Šluknovska. Později hejtman zavítal do Jiříkova, kde se setkal se starostou Michalem Majákem a dalšími členy vedení města. Následovala prohlídka města a návštěva Schrödingerova institutu