Zdolat rekord v délce dezertu se včera v odpoledních hodinách pokusili žáci, studenti a zaměstnanci Střední školy řemesel a služeb v Děčíně. Dezert se peče v srnčích formách, upečený se krájí na plátky a opět se k sobě lepí krémem, jediným rozdílem v postupu bylo, že k sobě žáci cukrářského oboru lepili celé formy, protože na slepování jednotlivých plátků nebyl dostatek času.„Dohromady se nám sešlo okolo dvouset dezertů, takže by neměl být problém rekord překonat,“ řekla okolo čtrnácté hodiny Viera Nüsserová jedna z hlavních organizátorek akce. Dodala, že musí nalepit více jak čtyřicet dva metrů dezertu, tato délka, je totiž poslední zaznamenanou.

První část nalepil ředitel školy Milan Soukup, za ním následoval zbytek učitelského sboru.

Před šestnáctou hodinou bylo už všem přítomným jasné, že rekord se jim podařilo pokořit. Délka dezertu dosáhla neuvěřitelných sto čtrnácti metrů a sedmdesáti šesti centimetrů. „ Za hodinu byl celý slepený i změřený,“ dodala Nüsserová.