Soutěž se uskutečnila na konci září v pardubické ČEZ Aréně. „V oboru kuchař nás reprezentoval žák druhého ročníku Ondřej Balský. Soutěžící měli tentokrát za úkol připravit moderní teplý pokrm s lehkou a těžkou přílohou. Základní surovina, filetovaný candát, potvrdila aktuální trend zvyšující se poptávky po rybích pokrmech a propagaci moderní, racionální kuchyně. Pokrm byl součástí tříchodového restauračního menu pro mezinárodní klientelu. Soutěžící získal mezi kuchaři bronzové ocenění,“ pochlubil se zástupce ředitele školy Dušan Balský. Výborná umístění si ze soutěží tradičně vozí i cukráři. Proto stříbrné ocenění Marka Beránka bylo dalším milým překvapením. „Cukráři připravovali moučník z litého těsta, v němž byla povinnou ingrediencí zmrzlina. Moučník byl součástí menu pro zahraniční klientelu,“ popsal Balský. Své profesionální umění v soutěži číšníků prokázal i poslední z reprezentantů školy Libor Riňák, který své znalosti a dovednosti zúročil zlatým umístěním. Soutěžící letos připravovali a dochucovali studené nebo teplé polévky včetně servisu pro dvě osoby s vhodnéým nápojem. Součástí klání číšníků je i jazyková komunikace s hostem v angličtině a němčině. Hlavním cílem všech soutěžících byl postup do celostátního finále s mezinárodní účastí, které se bude konat v březnu 2008 v Brně. „Cíl splnili všichni soutěžící a na celostátním finále budou školu reprezentovat,“ řekl Dušan Balský a doplnil, že žáky na soutěž připravili učitelé odborného výcviku Vladimír Egr, Pavlína Klopfštoková a Petr Haragal.Foto: Střední škola řemesel a služeb