Tato situace se zalíbila muži, který šel okolo. Ten si drze otevřel dveře a do auta vlezl. Na sedačce totiž navíc žena nechala ležet svou kabelku s doklady a s penězi.

Muž se pokusil ukrást nejen kabelku, ale také další cenné věci v autě. Dítěti dokonce vytrhl mobilní telefon z ruky. Myslel si, že snadno získá kořist, kterou bude moci snadno prodat.

Jenže narazil, dítě totiž začalo křičet. Zloděj se v tu chvíli vylekal a pokusil se z místa činu utéct. Měl ale smůlu, křik dítěte totiž zaregistrovali kolemjdoucí lidé a prchajícího zloděje zadrželi. Poté ho předali policii.

„Policisté proti němu zahájili trestní stíhání, odcizené věci vrátili zpět jejich majitelce. Obvinili jej ze dvou přečinů," uvedla děčínská policejní mluvčí Petra Trypesová s tím, že obviněnému muži hrozí za jeho čin až dva roky za mřížemi.

Kromě krádeže jej policisté obvinili také z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V ukradené kabelce totiž byla peněženka s platební kartou. Aby mohl být zloděj stíhán kvůli tomuto trestnému činu, nemusí platební kartu použít v obchodě nebo se pokusit vybrat peníze z bankomatu. Stačí, že ji její majitelce ukradl.

Policie dlouhodobě varuje, aby lidé v autě nenechávali žádné cenné věci, a to v rámci kampaně Auto není trezor. Nejrizikovější pro majitele je, když odstaví auto někde u lesa v turistické oblasti. Každý rok totiž policie šetří několik případů, kdy lidé přijdou o své věci, které nechají v autě na odlehlém místě.

Loni se takový případ odehrál například v Hřensku, kam míří ročně desítky tisíc turistů. Takovou oblast si zloději dost často tipují, současně ale policie varuje, aby lidé nenechávali věci v autě ani u nákupních center. V bezpečí před zloději nejsou ani v kufru auta.