„Pichlavé poznámky a nepodložené informace stály 
u zrodu přečinu pomluvy, kterému čelí devětačtyřicetiletá žena z Děčína," uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová. Trestní oznámení dostali na starost kriminalisté z Rumburka – policie se tak chtěla vyhnout možnému nařčení
z podjatosti.

Obviněná Pavla Vacková je dlouholetá kritička nejen hokejového klubu, ale i vedení města Děčína. Vystupuje nejen na zastupitelstvu města, ale i na sociálních sítích, kde tvrdě a často nevybíravě útočí především na regionální politiky.

Pavla Vacková své obvinění Děčínskému deníku potvrdila.

„Řehtala jsem se na plný pecky, za co jsem obviněna, přesné znění: obvinění ze spáchání přečinu Pomluva. Mé trestní oznámení bylo Policií ČR odloženo i přesto, že černé duše v členské základně byly prokazatelné, že založené s.r.o. bylo založené potají, kdy o něm věděli i úředníci města," napsala v reakci pro Děčínský deník Vacková.

Spory mezi ní a hokejovým klubem se táhnou již několik let. Vacková obviňovala funkcionáře klubu Jana Havlíčka 
a Lukáše Vaníčka z tunelování klubu, z finančních machinací a podvodů. Děčínský hokejový klub její útoky vždy odmítal. Nakonec na Pavlu Vackovou podal trestní oznámení.

„Cítili jsme potřebu takto postupovat, abychom nejen očistili svá jména, ale také abychom bránili zájmy a renomé HC Děčín. Proto jsme rádi, že policie dospěla k takovému závěru. Předpokládáme, že dotyčná využila všech prostředků, aby svá tvrzení dokázala, protože kromě téměř 1,5 roku trvajícího vyšetřování policií jsme se podrobili i hloubkové kontrole finančního úřadu, který na naší straně také neshledal žádná pochybení," uvedl 
v prohlášení manažer HC Děčín Jan Havlíček.

Podle Vackové šlo v HC Děčín o neoprávněné čerpání dotací na navýšený počet sportovců, neprůhledný pohyb peněz uvnitř hokejové organizace, porušování stanov klubu a nečinnost některých členů klubu.

„Úsměvné pro mne bylo, že i státní zástupce, se kterým jsem hovořila po telefonu, připustil, že celá kauza má povahu podvodu. V tomto státě je přesně připraveno podhoubí pro podvody a machinace," dodává Vacková.

Z toho důvodu se rozhodla podat na podzim roku 2013 trestní oznámení na čtyři funkcionáře HC Děčín. Kromě Havlíčka a Vaníčka také na Mojmíra Skalu a Valdemara Jiruše, bývalého extraligového a děčínského obránce. Vacková vyčítá klubu také umlčování nepohodlných členů občanského sdružení.

„Členská základna nemá možnost svobodného vyjádření, pokud by se mohli rodiče svobodně vyjadřovat, pak by HC Děčín o.s. nebylo v tomto kritickém stavu," tvrdí Vacková.

Kromě toho se jí také nelíbilo, že má klub pobírající městské dotace sídlo v Praze. To se ale brzy změní, klub má mít sídlo v Děčíně.

„Byli bychom mnohem raději, kdyby veřejnost věnovala pozornost spíše naší sportovní činnosti, protože ani činovníci HC Děčín ani paní Vacková nejsou nikterak zajímaví, na rozdíl od poctivé práce trenérů, hráčů a dalších členů naší organizace, a to nejen u A mužstva, ale především u mládeže," dodává Havlíček.

Také tímto případem se zabývali kriminalisté v Rumburku. Ti ale nakonec celý případ odložili.